Hogyan történik a Cisa zárak kulcsra való programozása?

Telefonon történik a megrendelés, emailes munkákat időpont-ügyileg nem tudunk fogadni. Ahhoz, hogy a zárkódolás megtörténjen, meg kell bizonyosodni arról, újratanítható-e a zárszerkezet, azaz a zár tudja-e ezt a funkciót, vagy fixlamellás kivitelű. A lenti képeken látható a kódolható lamellás Cisa zárszerkezet. A kódoláshoz mi visszük a kulcskészletet az ügyfélhez lezárt dobozban. A kódolás folyamata max. 20-30 perc. Ha szükséges, igazítunk az ajtón is, a legtöbb esetben ezt meg is kell csinálni a rossz beépítés miatt.

A kódolás megkezdése előtt kipróbáljuk, járatjuk a zárat, ha szükséges, megkenjük a könnyebb áttanításhoz. Ezután egy célszerszám segítségével üres állásba helyezzük a lamellákat, majd az új kulcsokat egyszerűen ráakasztjuk, így meg is történt az átadása az új kódoknak a szerkezeten belül. Az összes kulcsot többször is megjáratjuk kívülről és belülről. Ezt a folyamatot házilag elvégezni senkinek nem ajánljuk, mert nagyobb kárt lehet vele csinálni, ha a zár elkódolódik, mint amennyit meg tudnának spórolni a zárszerviz munkadíján.

Miért csak tökéletesen működő zárat programozunk?

Ezek az olasz Cisa szerkezetek normál, rendeltetésszerű használat mellett akár 20 évet is kibírnak. Persze ha nem szakszerűen vannak használva, rángatják, dobálják a kulcsokat, egyéb tárgyak nyitására használják őket, akár 3 éven belül is tönkremehet a zár. Egy akadozó, agyonhajszolt lamellás szerkezetet hiába programozunk új kulcsokra, attól függetlenül még ugyanúgy akadni fog. Ez pedig oda vezet, hogy az ajtó nem fog kinyílni. Ott pedig már csakis rongálásos Cisa zárnyitást lehet eszközölni, ami sokba kerül. Innentől meg csak új zár beszerelésével lehet majd az ajtót nyitni/zárni. 15 év feletti zárakat nem szabad kódolni, még akkor sem, ha hibátlanul működnek, mert a szétkopott lamellák finom működése miatt, amikor találkoznak az új, éles és sorjás kulcsfogakkal, bármikor beleszorulhat a zárba a kulcs, amihez szintén szervizt kell hívni.

Hogyan néz ki a gyári, számozott Cisa tollas kulcs?

Az ügyfélhez az új lakáskulcsok minden esetben a gyár által lecsomagolt, szegeccsel rögzített dobozban kerülnek kiszállításra. A dobozban a gyári kulcsok sértetlen állapotban vannak. Ismertetőjelük a fekete műanyag fej, rajta a Cisa logó és felirat. A kulcsszár legvégén a jobb és bal oldalon lépcsőszerű fogak emelkednek, süllyednek, orgonasíp-szerűen. Hossza kb. 9-10 cm. A legegyszerűbben úgy lehet beazonosítani őket, hogy a fém kulcsszárba bele vannak gravírozva számok és betűk. Ugyanez a szám kerül a plasztik kártyára, ami a gyárban készül. Ennek a kártyának azonban jelentősége nincs, a kulcs szabadon sokszorosítható. A másolással azonban óvatosan kell bánni, csakis szaküzletben szabad kérni a kulcsmásolást, mert a rossz kulcsmásolat szintén a zárszerkezet roncsolásához vezet.

Milyen összegtől érhető el a Cisa zárak programozása?

Munkánk 90 százaléka budapesti kerületekre terjed ki, így az itt megszabott árakon dolgozunk. Próbáluk mérsékelt árakon tevékenykedni, de mivel Cisa zárak és kulcskészletek az EU-ból kerülnek Magyarországra, ezért sajnos sűrűn változó árak vannak az euró gyakori árfolyamváltozása miatt. Ezért nekünk is alkalmazkodnunk kell, így mindenképp ezek figyelembevételével kell dolgoznunk.

Budapest összes kerületében 54.000 Ft-tól már elérhető az új kulcsok programozása, munkadíjjal és új kulcsokkal együtt. Pest megyében is végzünk Cisa zártanítást, új zárak telepítését, és ha szükséges, komplett zárcserét is. Az ezzel kapcsolatos árakról mindenképpen érdeklődjön telefonon!

A zárkódolás kb. fél órát vesz igénybe. Hívjanak bátran, mi rugalmasan tudunk mindenkinek segíteni egy hirtelen elveszített kulcs esetében is.

Hogyan történik a Cisa zárak kulcsra való programozása?
Hogyan történik a Cisa zárak kulcsra való programozása?