Hevederzár kontra Potent másodzár

A hevederzár egyre jobban kimegy a divatból, nem tud hová tovább fejlődni. A régi, elavult konstrukciókat nem érdemes javíttatni. Ahhoz, hogy kellő és megfelelő védelmet nyújtsanak, legalább kb. 30.000 Ft-ot kellene áldozni a bennük lévő zárbetét cseréjére, de ilyenkor még mindig marad a régi zárszerkezet, amelynek egyes elemei időzített bombák a meghibásodás szempontjából.

Hazánkban a hevederzár forgalmazók szó szerint olcsó, silány zárszerkezetet értékesítenek, illetve ez a piac már telített. Az elmúlt 20-30 évben több tízezer darabot szereltek fel ezekből a zárakból és sokan már egy új ajtóban gondolkodnak, mint egy nehéz, hangos hevederzárban.

Amit mi kínálunk, az egy teljesen más konstrukció. Egyirányba záródik, finom, halk szerkezetű, különleges kulccsal rendelkező betörésbiztos zárszerkezet. Szinte minden bejárati ajtóra felszerelhető! Nagyon jól véd a befeszítés ellen, évek óta szereljük, még sehová nem törtek be ezeken keresztül! Jó árban tudjuk vállalni a szerelést, a zárakat raktárkészletről biztosítjuk.

A hevederzár-szerkezet nehéz, ezért lehúzhatja az ajtót a súlya miatt, így pl. egy műanyag ajtónál félévenként utána kell állítani a zsanéroknak ebben az esetben. A Potent zár könnyű és biztonságos, minden lakás védelmére ajánljuk!

Miért jobb a mi zárunk, mint bármilyen hevederzár?

A képlet egyszerű, nem zárbetét van a szerkezetben, hanem homlokcsapos működésű ún. pump cilinder. Ez egy régi szabadalom, de a legtöbb zárnyitási technikával szemben jóval magasabb a nyitási ideje, mint mondjuk egy hevederzáré. Ráadásul a Magyarországon forgalomban lévő hevederzárakba olyan gyenge zárbetét van berakva, hogy azokkal nem lehet biztonságosan megvédeni az otthont.

A tisztánlátás érdekében: zárszerviz cégek és szaküzletek különböző hevederzárakat 10-25 ezer forint között árulnak. Egy olyan hevederzárbetét – csak maga a betét! -, amin van egy Mabisz 5 vagy 6 ajánlás, az 20-25 ezer forintnál kezdődik! És akkor hol van még a szerkezet! Tehát egyértelmű, hogy a mi betörésbiztos zárunk léptékkel jobb, mint bármelyik hazai Miskolci vagy „Osztrák” hevederzár, bár drágább.

Hogyan működik a betörésbiztos zár telepítése?

A megrendelés után a tapasztalt zárszerelő kolléga a helyszínen felméri, hogy az ajtónak melyik az a része, ahová a legbiztonságosabban fel tudjuk szerelni ezt a másodzárat. Értelemszerűen, ide szaktudás, szerszámozottság és nagymértékű rutin szükséges.

Először az ajtólapra rögzítjük a masszív zártestet, majd a zárból kijövő acélhasáb tüskének a fali fogadóját alakítjuk ki. Ez lehet falon/tokon lévő rögzítésű vagy falba befúrt végződésű. A lenti képen lehet látni ezeket a kialakításokat.

Mennyi időt vesz igénybe a felszerelés?

Általában másfél-két órát szoktunk szánni a szerelésre, mert vannak egyszerűbb és bonyolultabb munkafolyamatok. Ezzel nem szabad kapkodni, mert az csak problémához vezet. Az idő függ az ajtó típusától és kivitelétől, hogy műanyag-, egyszárnyú-, kétszárnyú-, fa-, fém- vagy kínai ajtó-e. Főként a falba záródó zárnyelv helyének a kialakítása igényel hosszabb időt, pláne pl. egy vasbetonból készült panellakás esetében.

Betörés elleni védelem ára – tényleg megéri?

Az elmúlt 20 év tapasztalata alátámasztja, hogy a biztonság az első, arra folyamatosan a betörők előtt haladva időt és pénzt kell áldozni. Egy feldúlt, kirabolt, szétrámolt otthon nem egy kellemes látvány! Nagyon sok lakásbetörés után voltunk zárcserén, helyreállításon, ahol általában mindenki azt mondta, hogy „gondoltuk, hogy meg kéne csináltatni a zárat, de majd… „. A betörési kísérletek 90 százaléka sikerrel megy végbe, mert semmilyen hatékony plusz másodzár, rászegzőzár vagy pótzár nincs az ajtón! Illetve javarészt az emberek még egy új lakás vásárlása után sem cserélnek zárat, ami végzetes hiba!

Sokszor elég pl. egy HiSec vagy Secdoors ajtóban a gyári kínai betét lecserélése egy megbízható izraeli zárbetétre, ami a különböző zártörési technikák ellen véd. Vagy a műanyag, felhúzó kilincses ajtók esetében egy 100 százalékos védelmet nyújtó, olasz, robosztus termetű, betörésbiztos zártest felszerelése szintén garancia a betörés megakadályozására.

Ezek a plusz felszerelések, zárcserék pár tízezer forintból kivitelezhetők, reméljük sokan úgy gondolják, hogy ennyit bőven megér a hosszútávú biztonság!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest