Hevederzár ajtóméretek

A vízszintes hevederzár méretei viszonylag elég széles palettán mozognak. Mondhatni azt is, hogy nincs olyan méret, amivel ne tudnánk lefedni a bejárati ajtók 100%-át.

Nézzünk néhány fajta bejárati ajtót és azok méreteit, hogy Ön is átlássa a megrendelés előtt, hogy milyen hevederzárra van szüksége. Ami fontos, hogy hevederzárat szobaajtóra nem szerelünk fel!

Vízszintes hevederzár

A hevederzáraknak általában a vízszintes kivitele a legelterjedtebb Magyarországon. Ezen belül is főként Budapest kerületeiben találkozhatunk ezekkel a hevederzárakkal.

Mint az a nevében is benne van, a hevederzár vízszintesen helyezkedik el az ajtólapon belül, ahová szakszerűen van felszerelve. A hevederzár jobb és bal oldalán két tömör acéltüske csúszik ki záráskor, amely tokba, falba vagy kengyelbe záródik.

A hevederzárból a következő méretekből tudunk hevederzárat telepíteni: 800, 850, 900 mm. Ezeknek a zárcsőr mérete 48 és 63 mm. Akinek ennél vastagabb ajtaja van, annak is tudunk megoldást biztosítani, mégpedig az olasz rászegző pumpás zárakból, mely ereje és masszivitása vetekszik a hevederzáréval.

A leggyakrabban használt hevederzár méretek a bejárati ajtók esetében a 800, 850 és 900 mm-es vízszintes vagy félkaros hevederzárak. Cégünk ezek felszerelésével foglalkozik Budapest területén.

Félkaros-, vagy egykaros, féloldali hevederzár

A fél hevederzár, vagy szakmai nyelven félkaros hevederzár, azoknál az ajtóknál kerülhet felszerelésre, ahol nem lehet teljes hosszúságú vízszintes hevederzárat felszerelni, mert különben nem nyílna ki az ajtó 90 fokban. Ilyenkor az ajtólapra merőleges fal túl közel van az ajtóhoz és a vízszintes hevederzár szerkezete gátolná az ajtó nyitódását.

A félkaros hevederzár működése és elve ugyanaz, mint a vízszintesé, csak itt az egyik oldalon és egyirányba történik a zárás. Az edzett acéltüskéket előrefele tolja ki a szerkezet, amely tüskék záráskor a tokba, a kengyelbe vagy a falba záródnak. A hevederzár teljes hossza 630 mm.

A kétszárnyú ajtókra is alkalmazható az egykaros hevederzár. Ilyenkor a fix szárnyra valamilyen U alakú kengyelt rögzítünk, ebbe záródik a szerkezet.

A félkaros hevederzár szintén barna és fehér színekben rendelhető.

Tartozékok

Rövid és hosszú fali konzolok, fali kengyelek, díszítő karika, belső törésvédő pajzs, továbbá a védőkártya az illetéktelen kulcsmásolás ellen.

Úgy gondoljuk, hogy minden ajtóra tudunk megfelelő megoldást biztosítani a hevederzár tekintetében.

Pumpás rászegző olasz másodzár

Bármennyire is furcsa lehet a hozzá nem értők számára, bizony van olyan ajtó, amire nem lehet felszerelni a hevederzárat.

Nagyon jó megoldás lehet ilyenkor az olasz Potent rászegző zár felszerelése. Mi ezt a zárat szívből ajánljuk mindenkinek, mert sokkal modernebb, kisebb, mind az ódivatú hevederzár, de ugyanazt tudja. 100 százalékosan védi a bejárati ajtót, valamint a kétszárnyú bejárati ajtót is a befeszítés ellen, továbbá a zár kialakításának köszönhetően nem nyitható semmilyen manipulációs zárnyitással! Zárcsőrének különböző mérete miatt a vékonyabb és a vastagabb ajtókra is felszerelhető. Tömör ajtók esetén belülről tekerőgombbal is kérhető, így még csak a kulcsokat sem kell használni a záráshoz, arról már nem is beszélve, hogy kívülről ilyenkor a saját kulcsával a később hazaérő családtagnak nyitható!

Vízszintes hevederzárjainkat és a pumpás Potent zárat raktárkészletről biztosítjuk ügyfeleink számára, a hevederzár szereléshez az időpontot telefonon szükséges egyeztetni!

VÉDJE AJTAJÁT ÖN IS HEVEDERZÁRRAL!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest