A zárbetétek felhasználási területei

Zárbetétekkel az élet nagyon sok területén találkozunk, legfeljebb nem tulajdonítunk nekik nagy figyelmet. Aki azonban zárcserére szorul, bármilyen okból kifolyólag, annak már muszáj odafigyelni a részletekre. A zárbetétek, mint a nevében is benne van, betétek, azaz a zárszerkezetet működtetik a nyílászáróban. A zárbetétek kulcsával forgatjuk el a zárszerkezetnek a záródási pontjait. Zárbetétekkel találkozhatunk bejárati ajtókban, rácsokban, üvegajtókban, garázsajtókban, kertkapukban, tároló- és pinceajtókban, redőnyök zárjaiként, kapcsolószekrényekben, postaládákon és még sorolhatnánk.

A legelterjedtebb felhasználási területük azonban az ajtók és a rácsok. Mint említettünk, a zárbetét önmagában nem tud működni, így egy szerkezet részeként működteti az ajtót, rácsot az adott felhasználási területnek megfelelően.

A zárbetét kiválasztásánál oda kell figyelni a felhasználási tartományra, mert nem mindegy, hogy a zárbetétet magas biztonsági fokozatú bejárati ajtóba, folyosó rácsba vagy pedig egy kertkapuba akarjuk beszerelni. Nyilván a kertkapu zárbetétjénél nem a legfontosabb a biztonság, hiszen ezen másképp is könnyen át tudnak jutni, pl. átmásznak rajta. Ellenben, egy bejárati ajtó esetében már fontos a magas biztonság, hiszen ez az ajtó választ el minket a külvilágtól, ez választja el a lakásunkat a többi embertől, ez ajtó mögött vannak az értékeink, az életünk.

Biztonságos zárbetét bejárati ajtóba

Tehát a bejárati ajtóba mindenféleképpen magas biztonsági fokozatú zárbetéteket kell alkalmazni. A zárbetétek biztonsági fokozatát meghatározza, hogy rendelkeznek-e valamilyen mechanikai védelemmel. Ilyen védelemként említhetjük a fúrásvédelmet, a törésvédelmet, a finomnyitás elleni védelmet, a zárpikkelés elleni védelmet, a beütőkulcs használata elleni védelmet, a szavazás elleni védelmet, a magkihúzás elleni védelmet és a kulcsmásolás elleni védelmet. Amint láthatják, elég szerteágazó a paletta és attól függően, hogy a zárbetétet milyen típusú és funkciójú ajtóhoz, rácshoz szeretnénk alkalmazni, annak megfelelően kell a zárbetét védelmét is kiválasztani.

Ami jó hírrel tudunk ügyfeleinknek, illetve olvasóinknak szolgálni, hogy budapesti zárszerviz szolgáltatóként, mi kizárólag a fent említett védelmekkel rendelkező biztonsági zárbetéteket szerelünk be a bejárati ajtóba, rácsba. Cégünk csakis ezeket a betéteket alkalmazza, nem foglalkozunk kínai termékekkel, sem pedig európai gyártók Kínában gyártatott vacak zárbetétjeivel sem. Azokra sem garanciát nem lehet vállalni, sem a termék megbízhatóságát nem lehet garantálni, hiszen általában csak fúrásvédelemmel rendelkeznek. Az pedig a biztonság szempontjából édeskevés. (Fúrással nem törnek be, mert hangos! Ellenben hangtalan, zajtalan és gyors zárpikkeléssel, zárbetét töréssel annál inkább!)

Tehát bármilyen bejárati ajtóval is rendelkezzen, pl. műanyag ajtó, kínai ajtó, HiSec vagy Secdoors ajtó, egyszerű panel bejárati ajtó, fa bejárati ajtó, cégünk vállalja ezeknek az ajtóknak a zárbetét cseréjét Budapesten és környékén. Szervizautóink hatalmas méret szortimenttel rendelkeznek, így még nem fordult olyan elő olyan eset, hogy ne lett volna nálunk olyan méretű zárbetét, ami a megrendelő ajtajába kellett.

Zárbetét cserére szükség lehet akkor, ha szeretné a biztonsági szintet növelni, amit erősen javaslunk minden olvasónknak, illetve ügyfelünknek, akiknek nem az általunk forgalmazott, magas biztonsági fokozatú (MABISZ 6!) izraeli zárbetétek vannak még a bejárati ajtóba beszerelve!