Helyszíni zárszerviz tudnivalók

Nagyon sok olyan telefont kapunk, amikor felhívnak minket és az egyetlen kérdés, hogy mennyibe kerül egy zár csere meg a kiszállás? Nos, ez a kérdés már eleve nagyon buta, mivel még csak annyi információt sem hajlandók a legtöbb esetben elárulni a kedves telefonálók, hogy hol van a helyszín.

Ez pedig fontos, minimum egy kerületet kell tudnunk, mivel budapesti cég vagyunk, és Nyíregyházára nem fogunk tudni kimenni dolgozni. Ha valaki vidékről telefonál, jó lenne, ha jelezné, mert innentől kezdve az egész telefonbeszélgetés felesleges.

Milyen információt kell megadnom a telefonban?

A helyszínen kívül el kellene mondani, hogy milyen zárat szeretnének cserélni, vagy egyáltalán leírni magát a problémát, hogy mi történt az ajtóval, zárral. A diagnózist meg bízzák ránk!

Az egyszerű, hagyományos zárcsere számunkra nem mond semmit. Minden ember számára, a saját ajtajában egyszerű, hagyományos zár van. Ebből információt leszűrni nem lehet, úgyhogy jó lenne, ha ezt a szófordulatot kihagynák a beszélgetésből.

Azt ajánljuk inkább ehelyett, hogy nézzek meg a kulcsokat, illetve azt, hogy a kulcsok rövid kulcsok-e, vagy 10-12 centiméteres, hosszú, páncélszekrény kulcsokra hasonlító kulcsok-e. Utóbbi esetben már nem zárbetétről beszélünk, hanem zárszerkezetről.

Pontos árat csak és kizárólag abban az esetben tudunk mondani, ha pontosan be van azonosítva, hogy mit és hol cserélünk. Egyébként nem. Remélem ez érthető mindenki számára.

Fotó az ajtózárról – de hogyan?

Amennyiben semmilyen információval nem tud szolgálni a szóban forgó ajtóról, zárról, úgy a legjobb, ha a meglévő okostelefonjával készít egy fotót számunkra.  Ha éppen nem ajtónyitás szolgáltatásra van szüksége, akkor kinyitja az ajtót, és onnan, ahol a zárnak a nyelve, tüskéje, bármi, ami a zárból kijön, arról a részről készít egy fényképet és cégünk számára e-mailben elküldi.

Innentől kezdve mi már tudjuk, hogy miről van szó és tudunk rá árat mondani. Itt rögtön meg is említenénk azt, ha egy zárszerviz egy nem részletezett szolgáltatásra egyből árat tud mondani, az sokat elárul róluk. Pl. hanyagságot, nemtörődömséget, vitát majd a helyszínen, hogy mire mondta az árat, és számláról, garanciáról még csak nem is álmodjanak!

Egyéb információk a zárcsere megrendeléséhez

Megrendeléskor azt is fontos megemlíteni, hogy csak azért szeretnének zárat cserélni, mert nem akarják, hogy másnak is legyen kulcsa a lakáshoz, vagy elvesztették a kulcsokat, tehát biztonsági okokból vagy pedig elromlott maga zár. Nagyon nem mindegy, hogy milyen okból kell kicserélni a zárat vagy a zárbetétet. És nem azért, mert kíváncsiak vagyunk, hanem egyéb szakmai okokból, amit itt most nem kívánunk részletezni.

Vannak olyan zárak, amelyeket lehet kódolni, és vannak, amelyeket nem. A zárbetéteket abszolút nem. Úgyhogy a zárcsere szolgáltatás megrendelésénél ilyen és ehhez hasonló jó pár információra van szükség.

Amennyiben úgy döntenek, hogy e-mailt írnak a fenti dolgokkal kapcsolatban, jó sok dolgot kell tudatni velünk, mert egyetlen egy mondatban összefoglalva, hogy mennyibe kerül a zárcsere, nem lehet válaszolni! Fontos információ továbbá, ha olyan okból cserélnénk zárat, mert az ajtó nem nyílik és elhagyták a kulcsokat, illetve az ajtó kulcsra van zárva. Ilyenkor a csere előtt ki kell nyitnunk az ajtót. Ár szemszögéből nézve még egy zárnyitási munkadíj is rátevődik ilyenkor a költségekre, úgyhogy nagyon fontos tudnunk, hogy az ajtó nyitva van-e, amiben zárat cserélünk. Arról már nem is beszélve, hogy valahogyan igazolniuk kell, hogy van joguk bemenni az adott lakásba, mert csak úgy blindre, bárkinek nem nyitunk ki ajtót! Ebből lehet rendőrségi ügy is, ilyen dolgot nem vállalunk! Minden esetben igazolni kell, pl. lakcímkártyával, szomszédokkal vagy tulajdoni lappal, hogy az illetőnek joga van bemenni az ingatlanba mielőtt kinyittatja az ajtót.

Hogyan lehet zárszerviz szolgáltatást rendelni?

Leginkább telefonon. Ahol az összes részlet gyorsan megbeszélésre kerül, kérdezz-felelek alapján. E-mailben lehet tájékoztatást kérni, de fotókat csatoljanak, hogy tudjuk, miről van szó! Egy zárszerviz szolgáltató nem ül egész nap a gép előtt, sokkal egyszerűbb a telefonos megkeresés! Messengeren senki ne rendeljen meg semmit és ne is ott tegye fel lehetőleg a kérdéseit, mert nem lógunk a Facebook-on egész nap! Van weboldalunk, ha valaki ráér, ott tájékozódhat, rengeteg információ van fent az oldalon, árainkkal együtt.