Gyakori kérdések az olasz trezorzárakról

Jelen írásunkban azokat a leggyakrabban előforduló kérdéseket gyűjtöttük össze, amelyeket az ügyfelek tőlünk kérdeznek az olasz trezorzárak kapcsán.

Mik azok az olasz trezorzárak? Mi takar pontosan ez a kifejezés?

Magas biztonsági fokozatú, többpontos, általában háromirányba záródó, lamellás, tollas kulcsos zárszerkezetek. Komoly védelmet biztosítanak, erős, masszív zárak. Az alapötlet a biztonsági trezorzárak kifejlesztésére a páncélszekrényekben, illetve széfekben használatos biztonsági széf-zárak kapcsán született. Mondhatni, kistestvérükről beszélünk.

Miért éri meg az olasz zárakat tőlünk venni/rendelni?

Cégünk közvetlenül a gyártótól importálja a zárakat, így nincs rajta még két magyar kereskedő haszna. Fentiek miatt pedig zárszerviz szolgáltatóként a legkedvezőbb árakat tudjuk biztosítani ügyfeleinknek, számlával, és teljes körű garanciával!

Ki lehet-e váltani a trezorzáramat egy másik zárral?

Attól függ, hogy milyen trezorzár van az ajtóban. Ez a legkönnyebben onnan állapítható meg, hogy meg kell nézni a kulcsfejen lévő márkajelzést, ami a zárat nyitja. Vannak olyan olasz trezorzárak, amelyeket más olasz zárgyártó is gyárt, így elképzelhető egy másik márkajelzésű zár behelyezése, ha annak a paraméterei ugyanazok. Más jellegű, típusú zárak azonban ezeknek a helyére nem szerelhetők be.

Másolható a kulcsa vagy kell hozzá valamilyen kártya?

Általában a hosszú tollas kulcsok szabadon másolhatók. Vannak olyanok, amelyek kártyavédettek (pl. Mottura MyKey változat), ezekhez tartozik kódkártya. A kulcsmásolásról érdemes szaküzletben érdeklődni, pl. a Kulcskirályban.

Szükséges-e hevederzárat szerelni a trezorzáras ajtóra?

Véleményünk szerint szükségtelen, de ha valaki jobban alszik ettől, mi szívesen felszereljük.

Milyen ajtó az, ami ilyen trezorzárral van felszerelve?

Kétfajta ajtótípus van hazánkban, amelyekben trezorzárak találhatók. Az egyik az ún. olasz gyorsajtók, melyet Olaszországban gyártanak, háromirányba záródó trezorzárral vannak ellátva és fémlemezajtók. A másik típus pedig a hazai ajtógyártók által gyártott egyedi biztonsági ajtó, amelyek szintén háromirányba záródnak, de inkább az acélszerkezet a jellemző rájuk. Mindkét ajtótípus magas biztonsági fokozattal rendelkezik, nem szabad őket összekeverni a műanyag- vagy kínai bejárati ajtókkal!

Nem szeretem ezt a hosszú kulcsot. Mit lehet tenni?

Amennyiben küld nekünk egy fotót az ajtóról, megnézzük, át lehet-e alakítani cilinderes meghajtásúra. Ehhez szét kell bontani az ajtót, ki kell venni a tollas kulcsos szerkezetet, behelyezni egy cilinderes meghajtásút, kell egy törésvédő pajzs, egy magas biztonságú, prémium zárbetét és kisebb alakítások az ajtón és a szerkezeten. Általában megoldható, bár nem olcsó mulatság.