Felhúzókilincses műanyag ajtó zárbetét kicserélése

A műanyag ajtókban, pláne az újonnan beszereltekben, egy egyszerű, ún. fogazott zárbetét van. Erre azért nem szabad lakásvédelmet bízni, mert egy zárfésűvel vagy zártörő szerszámmal elég könnyedén ki lehet nyitni, fel lehet törni. A tolvajok tudják, melyik zárbetéthez, milyen tolvajkulcsot vagy eszközt kell használni a könnyű és gyors bejutás érdekében.

Ha egy olyan betétet alkalmazunk, mint pl. az izraeli RB Keylocx cilinder, akkor nem nyúlnak hozzá, hiszen egyik nyitó szerszám sem tudja gyorsan és sérülésmentesen kinyitni, valamint a zár törésvédelemmel is el van látva, mely módszer a leggyakoribb betörési módszerek egyike.

Kérjen időpontot a zárbetét cserére, tudja biztonságban az ajtót, lakást, családot!

Műanyag bejárati ajtó zsanér igazítás, csere

Minden műanyag ajtó forgáspontja a zsanérokon van, általában három- vagy négy darab, szárnyas zsanér van felszerelve. A modernebb bejárati ajtóknál ezeket lehet több különböző irányba is állítani, így ha az ajtó a téli-nyári időszakhoz képest elmozdul, utánállítást, vagy műanyag ajtó beállítást lehet végezni. Nem szabad házilag hozzányúlni és össze-vissza eltekerni a csavarokat, szakemberre kell bízni, aki a kellő hézag megtartásával igazítja az ajtólapot a tokhoz. Ha szükséges, a kopott műanyag ajtózsanért kicseréljük, feljebb vagy lejjebb helyezzük, de a régi lyukakkal semmit nem tudunk kezdeni. Az egy másik szakma.

A műanyag ajtó beállítást egy évben egyszer el kell végezni, hogy a vasalat ne menjen tönkre. Érdemes megkérdezni a szerelőtől, hogy az ajtóban lévő zárbetét kellő védelmet nyújt-e, ha esetleg nem, ki kell cseréltetni azt is izraeli zárakra. Ha a műanyag ajtó üzembiztosan működik és jó a zárbetét benne, akkor évekig biztonságban lehet tudni az otthont. Kiegészítő opcióként, egy olasz rászegző zárral újabb biztonsági szintet ugorhatunk felfelé. Az olasz zárak a befeszítés ellen védik az ajtót. A műanyag ajtók sajátossága a rugalmasság, ami a feszegetés hatására könnyedén enged, viszont ha belülről betámasztjuk egy erős zárnyelvvel, akkor olyan, mintha az ajtón keresztbe tennénk egy rudat és egy szekrényt tolnánk elé.

Ezeknek az olasz záraknak egy-, két- és háromirányú záródási lehetőségei vannak. Minden ajtóra mást célszerű és mást lehet felszerelni.

GU, Roto, ARX, Maco zárszerkezet cseréje szakszerűen

A legtöbb műanyag bejárai ajtóban a fent felsorolt vasalatok valamelyike van beépítve, amelyek lehetnek felhúzó kilincses vagy kulcsvezérlésű zárszerkezetek, 16, 20, 24 mm előlappal, négygörgős vagy több ponton záródó kialakítással. Ezek a vasalatok általában jó minőségűek, mi a szerviz keretein belül mást nem is igen használunk, mert ezek erős igénybevételnek is ki lehetnek téve. Az ajtószerkezet kicserélése egy hosszadalmasabb folyamat, sokszor van olyan vasalat, amit már nem gyártanak, így kisebb átalakítást kell végezni. Ez abból áll, hogy a vasalat rögzítési pontjai arrébb kerülnek, a zárbefogadó elemek máshova lesznek felszerelve és az új kilincs más furatokon keresztül tartja egymást.

A régebbi szalagzárak sárga színűek voltak, az újak már ezüst színűek. Ez modernebb gyártási eljárás, egyéb jelentősége nincs. A vasalatokon legtöbbször a gyártó logója van feltüntetve, a zárszerkezet dobozán pedig azok a méretek, amelyek a vasalatra jellemzők. Ilyen pl. a 45/92/16 számsor. Ezeknek a záraknak a kicserélési ideje – típus függvényében -, akár 2-2,5 óra is lehet, pláne azoknál, ahol igazítások, alakítások szükségesek.

Nonstop zárbetét csere műanyag ajtóban

Elhagyta a lakáskulcsot? Nem nyílik a műanyag ajtó? Amennyiben Önnek is ilyen bejárati ajtója van és az év 365 napjának valamelyikén zárat szeretne cseréltetni, hívjon minket nonstop! Hétvégén és ünnepnapokon is a rendelkezésére állunk! Minden műanyag ajtó problémára megoldást nyújtunk, legyen szó nyitás, zárás, csere, igazítás vagy beállítás kérdéséről. Minden hívást fogadunk, és akár egy órán belül a helyszínre érkezünk Budapest területén!