Dierre zárbetétet rögzítő csavarok, alkatrészek mire valók?

Az olasz cilinderes vezérlésű Dierre zárszerkezetek meghajtását Dierre New Power vagy Dierre Neos kívül kulcsos, belül tekerőgombos zárbetét végzi. Ahhoz, hogy a zár három irányba záródjon, értelemszerűen forgatni kell vagy a kulcsot vagy a gombot. Viszont maga a zárbetét nem áll meg a szerkezetben, ha nincs rögzítve. A rögzítő csavarok arra valók, hogy fixen álljon a betét a zárszerkezet közepén, a forgatáskor ne mozogjon, ne essen ki az ajtóból. A cilinderes meghajtású Dierre 3 pontos zárszerkezetek egységcsomagolása tartalmazza a rögzítő csavarokat, azt, amit a zárbetét aljára kell felszerelni, illetve a belső takarólemez és a törésvédő pajzsot rögzítő 2 darab nagyobb imbusz csavart. Ezen felül semmilyen más eszköz, alkatrész nem tartozik hozzá. Ahhoz, hogy a zárbetétet kicseréljük, újat kell vásárolni. Nálunk ezt is meg lehet tenni, akár a New Power vagy a Neos esetében.

Szükséges a szakember a zár kicseréléséhez vagy az házilag kivitelezhető?

Mivel egy biztonsági ajtóról beszélünk, ezért kellő körültekintéssel, óvatossággal kell eljárni. Ha úgy érezzük, hogy jó házi barkácsolók vagyunk, akkor simán nekiállhatunk, persze szerszámok is kellenek hozzá, imbuszkulcs és egy kis figyelmesség. Ha teljesen laikusként szeretnénk zárbetét cserélni egy ilyen Dierre zárszerkezetben, inkább hívjunk egy zárszervíz vállalkozást, aki évek óta ezzel foglalkozik és megvan hozzá a kellő szaktudása, illetve a szerszámok egyaránt. A legtöbb zárszervíz vállalkozó csak úgy vállalja el a zárcserét, hogy viszi maga a zárakat, így nem kell nekünk rohangálni utánuk, sem megvásárolni őket, hiszen az sem biztos, hogy jót veszünk. Mi mindenkit kiszolgálunk, szerelőket, illetve magánszemélyeket, cégeket is. Nyilván egy webáruházban megvásárolt termék olcsóbb, mintha a szerviznek fizetnénk, hiszen ők erre is ráteszik a saját hasznukat a munkadíjon felül.

Mennyi időt vesz igénybe egy zárcsere egy Dierre bejárati ajtónál?

Itt csak a szakember tapasztalatát és munkaidejét tudjuk leírni, hiszen mi ezzel is foglalkozunk. Nálunk egy ilyen zárcsere, ha nincsenek komplikációk, akkor max egy óra. Le kell bontani a külső/belső garnitúrát, kiszedni a rögzítő csavarokat, és ezután tudjuk beszerelni az új Dierre tekerőgombos zárbetétet. Óvatosan végezzük mi is a feladatot, hiszen nagyon apró alkatrészekkel van ellátva a szerkezet, és ha beesik a csavar az ajtóba, akkor szét kell szedni az ajtót, mert még problémát is okozhat az alsó rúd mozgásában. Ha házilag végezzük ugyanezt a cserét, akár órákig eltarthat ez a folyamat. Ha nem látjuk át a lépésről lépésre a dolgokat, továbbra is azt mondjuk, hogy inkább forduljanak szakemberhez, mert ő meg tudja csinálni és vállalja a garanciát is.

Mit kell tudni ezekről az olasz ajtókról, zárszerkezetekről, zárbetétekről?

A legelső tulajdonság, amit megemlítenénk, az a minőség, ami nagyon jó. Az olaszok figyelnek a magas minőségre. A biztonság a másik fontos tényező, ami nagyon erős az olasz zárpiacon. A zárszerkezetek stabilak, erősek, van bennük anyag, háromirányú mozgást végeznek, így a befeszítés abszolút kizárt a betörők részéről.

Az olasz bejárati ajtók Torinóban készülnek, ahol acél szerkezetet hegesztettek össze keretként, melyet speciális festékkel vontak be, majd külső/belső faburkolattal látták el. Ezáltal tökéletes bejárati ajtót kapunk, amely a következő 20 évben kiválóan véd és funkcionál nekünk. A Dierre Neos és New Power zárbetét a legmagasabb kategóriájú a gyártó kínálatában. Minden manipulációs és zártöréses eljárásnak ellenáll. 5 db kulcsos kivitellel gyártja a gyártó, kódkártyás változatban. Tehát aki minőségre, biztonságra és exkluzív kivitelre vágyik, azoknak bátran ajánljuk a Dierre bejárati ajtókat, ezen kívül a saját termékes zárak, zárszerkezetek, illetve a hozzátartozó kilincs vagy címer garnitúrát is.