Dierre zárak, zárbetétek cseréje új lakóparkokban

Pár szóban jellemeznénk a Dierre bejárati ajtókat elsőként. A Dierre ajtók acélból készültek, igen masszívak, faborítással vannak ellátva, a zsanér felől leemelésgátlók találhatók. Az ajtó éléből a trezorzár szerkezet háromirányú záródást biztosít, ami lehet tollas kulcsos vagy cilinderes. Az ajtót befeszíteni vagy betörni nem lehet, a zár fúrása hosszadalmas és hangos, így mondhatni 100% védelmet nyújt. Az ára kb. 300 ezer Ft.

A cilinderes változatnál a benne lévő eredeti olasz zárbetét is magas védelmet nyújt, ezért ügyelni kell, milyen zárbetétre cseréltetik ki. Mindenképpen olasz zárbetét használata a javasolt, hiszen vele teljes a védelem. A betét kívülről kulccsal, belülről tekerőgombbal működtethető. Nagyon nagy hibát követ el, aki olcsó, rossz betétet szereltet be ebbe az ajtóba, ez nem jó irány! A silány zárbetét percek alatt feltörhető bizonyos szerszámokkal, melyhez bárki hozzájuthat az interneten. Ilyenkor hiába a drága biztonsági ajtó, ha a zárszerkezet agya, a zárbetét, önmaga mit sem ér.

Első lépés a Dierre ajtó beazonosítása a zárcseréhez

Dierre zárcsere esetén, ha a megrendelő nincs tisztában az ajtózárral és több kérdésünkre sem tud választ adni vagy bizonytalan, a legjobb ha fotókat küld nekünk az ajtóról. Kívülről és belülről egy fotó a zár környékéről, egy fotó a mostani kulcsról és egy fotó az ajtó éléből kitolódó zártüskékről. Így a zár számunkra egyértelműen beazonosítható. A Dierre feliratú matricát nem kell fotózni, azon semmi számunkra fontos információ nincs feltüntetve.

A zárcsere feltétele, hogy legyen legalább egy darab kulcs az ajtóhoz, ami működteti a zárat. A másik dolog, ami fontos, hogy tudjuk, miért kell a zárcsere. Ez lehet biztonsági ok miatt, vagy azért mert elromlott a zár. Mindkét esetben más és más a megközelítése és az ára a dolgoknak. Ha esetleg nincs kulcs az ajtóhoz, arról is tudnunk kell, mert akkor elsősorban nem csere kell, hanem nyitás, és ezután jöhet csak a zárcsere. A zárnyitás minden esetben drágítja a szerviz költségeit. Illetve ilyenkor kérünk valamilyen jogosultságot igazoló dokumentumot is, másképp nem nyitunk ki zárt ajtót.

Ezek azért értékes információk számunkra, mert ha a zárszerkezet ment tönkre (új záraknál is előfordulhat), akkor nem a kulcsokat kell cserélni, hanem a központi zártestet. Ehhez pedig szét kell bontani az ajtót. A zárszerkezet csere művelete hosszabb és költségesebb.

Vállalunk kulcselvesztés, zármeghibásodás miatti ajtónyitást/zárnyitást, zárszerkezet cserét, zárbetét cserét, tollas kulcsos zárak kódolását, turbózást, ajtóigazítást, valamint értékesítünk zárakat is otthoni szereléshez.

Miért fontos a zárcsere az újépítésű ingatlanban?

Röviden azért, mert az építtető által átadott lakáskulcsok száma nem minden esetben annyi, amennyivel a zárgyártó csomagolja azokat. Az a probléma, hogy a kulcsok, amit átadnak a tulajdonosnak, megannyi szakember kezén ment már keresztül, akik mind részt vettek az építkezésen, és soha nem tudni, nem másolt-e belőlük valaki.

Természetesen egyéni döntés, hogy cseréltetnek-e zárat vagy sem, de számolni illik a kockázattal. Kérdés, hogy pár tízezer forintos zárcsere költség megér-e annyit, hogy esetleg idegenek jussanak be a lakásba, mikor senki nincs otthon.

Mi van a kulcsokkal a zárcserekor?

Minden esetben a gyárban becsomagolt és lefóliázott kulcsok -és a kódkártya is - az ügyfél előtt kerülnek kibontásra. Egyes betétek esetében bárhol megoldott a kulcsmásolás, ám van egy extra biztonsági kategória, az Iseo R90 zárbetét.

Itt csakis a gyárból lehet rendelni plusz kulcsokat, Olaszországból. A kódkártya alapján rendeljük meg, és közvetlenül az ügyfélhez postázza ki a gyártó, 3-6 hét leforgása alatt. A legtöbbször azonban elég az 5 db gyári kulcs. A kulcsok nagyon masszívak, nem törnek egyáltalán, az Iseo R90 a legmagasabb európai licenccel van ellátva, kívülről kulcsos, belülről forgatógombos verzióban.

A zárbetétcsere telefonon rendelhető meg. Általában 1-2 munkanapon belül megoldjuk a zárszerelést. A zárcserekor ellenőrizzük az ajtót is, hogy mindig tökéletesen záródjon és ne veszélyeztesse a zárszerkezet hosszantartó és megbízható működését. Sajnos sokszor összecsapott munkát végeznek az építtetők, és vannak problémák a bejárati ajtók működésével is.

A Dierre New Power másolásvédelme már lejárt

A Dierre New Power zárbetét egy igen magas biztonsági fokozat az olasz piacon, valóban prémium a márka. Azonban a kulcsmásolási védelme lejárt, így kártya nélkül is bárhol lemásoltatható ennek a zárnak a kulcsa. És ne feledjék, ezt bizony bármelyik munkás meg is tehette, aki a lakásban bármilyen munkálatot végzett. Ez egy veszélyforrás! Cseréltessen zárat mielőbb, ne legyen a betörés áldozata!

Mi az Iseo R90 betétet javasoljuk, melyet már fentebb említettünk, garantált másolásvédelemmel, kedvező áron!

Dierre zárak, zárbetétek cseréje új lakóparkokban
Dierre zárak, zárbetétek cseréje új lakóparkokban