CR biztonságos többpontos bejárati ajtó helyszíni zárcseréje

Amit tudni kell a CR többpontos biztonsági zárral ellátott bejárati ajtókról, hogy ezek egyedi készítésű acélajtók, melyeket egy háromirányú CR olasz zárszerkezet működtet. A CR ajtók magas biztonsági fokozattal rendelkeznek, az ajtó a vaskeret és acélszerkezet miatt nem nyitható befeszítéssel, az olasz zár pedig nem nyitható sem töréssel, sem egyéb manipulációs zártechnikával. Az ajtót és a zárat nem cilinderbetét vezérel, hanem egy nagytestű szerkezet, mely lamelláit tollas kulccsal lehet működtetni. A CR zárszerkezet lehet fixlamellás vagy kódolható változatú.

CR zárcsere ár Budapest

Budapesti zárszerviz cégünk vállalja a CR záras bejárati ajtókban a zárszerkezet cserét, helyszíni rövid időn belüli szereléssel, garanciával, számlával hozzáértő zárszerelő szakemberekkel!

Mivel az ajtó lehet többfajta CR zárral ellátott, így az ár magadása és a munka időpontjának egyeztetése előtt küldjön nekünk egy fotót az ajtó éléről, onnan a honnan a zár tüskéi kijönnek. Ez alapján mi beazonosítjuk a cserélendő CR zárat és pontos összeget mondunk a cserére.

A CR zárszerkezetek nekünk raktárkészleten vannak, így a lehető legrövidebb időn elül el tudjuk vállalni a zárszerelési munkát Budapest minden kerületében!

Miért kerül ennyibe a CR zárcsere?

Több okra is visszavezethető. Egyrészt, mert nem egy zárbetétet kell cserélni, mely munkafolyamat jóval rövidebb és a zárbetétek ára is kedvezőbb, hanem egy komplett, kb. 3 kg súlyú zárszerkezetet, mely háromirányú záródást biztosít. Másrészt, mint már említettük a munkafolyamat nem egy fél órát vesz igénybe, hanem jóval hosszabb időt.

Aki azt gondolja, hogy a CR zárcsere árából inkább vesz egy ajtót, annak hajrá, mert kb. a tizedét sem fogja tudni sem biztonságilag, sem minőségileg nyújtani az újonnan vásárolandó ajtó. A CR záras ajtók immár 15-20 éve működnek, az új zárral a tovább 10 év simán garantálható, persze hozzáértő és szakszerű munkavégzés mellett. Az új ajtó ezzel ellentétben nem fogja bírni még pár évig sem, anélkül, hogy hozzányúlnának és ez így fog menni 10 éven keresztül.

Milyen változatú CR zárakat cserélnek Budapesten?

A legtöbb trezorzáras CR ajtóban vagy fixlamellás vagy kódolható zárszerkezet van. Működési elvük azonos, ám a kialakításuk nem. A fixlamellás kivitelű CR zárat ugyanarra márkára cseréljük, 3 db új kulccsal, beépített rugós kilincsgarnitúrával együtt.

A kódolható változatú CR zár helyére az olasz Iseo zárszerkezetet szereljük be, mert az új kódolható változatú CR zárat garanciális okok miatt mi nem javasoljuk beszerelésre.

Mindkét zárcsere esetén 3 db új kulcsot kap a megrendelő, melyet a helyszínen bontunk ki a csomagolásból. Cégünk kicseréli a régi, nehéz, elavult rézkilincseket is egy új, modernebb változatra, mely a beépített rugóknak köszönhetően a zár élettartamát is meghosszabbítja. A zárcsere komplett költsége helyszíni szereléssel együtt Budapesten 76.000 Ft. Minden beszerelt zárra egy év teljes körű garanciát vállalunk!

CR zárak típusai

Az elmúlt évtized budapesti zárszerelései során a CR trezorzárakon kívül találkoztunk más többfajta CR rászegző biztonsági zárral is. Ezek ismertetőjele, hogy belülről az ajtólapra van rögzítve a zárszerkezet, mely ún. másodzárként funkcionál.

Ezek a biztonsági rászegző zárak nemcsak az ismert zárfeltörési, zármanipulációs zárnyitások ellen védik az ajtót, hanem a befeszítéssel történő betörés ellen is. Magasfokú biztonságot garantálnak, akinek ilyenje van, megnyugodhat, hozzá nem fognak betörni.

A CR rászegző zárak záródhatnak egyiránya, azaz előrefele; háromirányba, azaz előre-, fel- és lefele; valamint négyirányba, azaz előre-, hátra-, fel- és lefele. Zárcsere igényekor mindenképpen küldjenek nekünk erről a szerkezetről is fotót, az árak, a beazonosítás és a szerelési időtartam végett! Pest megyei ügyfeleinknek is szívesen segítünk a CR zárcserében.

Mikor szükséges a CR zár cseréje?

Általában erősen javasoljuk a zárcserét minden új lakásba történő költözéskor, amiről sokan és igen gyakran elfeledkeznek. Soha nem lehet tudni kinél maradt a kulcsból, ha még a tulaj megbízható vagy szimpatikus is, akkor sem tudni ki másolta le a tudta nélkül a kulcsot, így jobb ezt minél előbb elvégeztetni, mert az ördög nem alszik!

Szintén zárat kell cseréltetni, ha elhagyták a lakáskulcsot, mert nem tudni hol, mikor és milyen körülmények között történt mindez.

Ha nincs meg a kulcs és az ajtót nyitni kell, mert kulcsra van zárva, akkor kizárólag a zár roncsolásával nyitható az ajtó, ezekután mindenképp zárcsere kell, mert másképp az ajtó nem zárható.

Szintén zárcsere szükséges, ha a zár öreg, vagy nem működik tökéletesen, pl. akad, szorul, az ajtót emelni, tolni, húzni kell, vagy amikor a kilincs lóg lefelé. Ilyenkor zármeghibásodás, záröregedés miatt fontos a zárcsere, ellenkező esetben egyszer csak az ajtó nem fog kinyílni!