Cerutti és Viro zár

A Cerutti – Viro kapcsolat

A Viro, illetve Cerutti zárakról azt kell tudni, hogy mind a két cég egy olasz zárgyártó vállalat. Mind a kettő gyárnak elég hosszú múltra tekint vissza a jelenléte az olasz, majd az európai piacon.

A különbség közöttük az, hogy a Viro gyár zárbetéteket, portálzárakat, kerékpár lakatokat, rászegző zárakat, hevederzárakat, illetve más termékeket gyárt és forgalmaz. A Cerutti gyár viszont páncélszekrényeket, páncélszekrény zárakat, tollas kulcsos zárakat, pumpás rendszerű biztonsági másodzárakat gyárt, és forgalmaz Európa-szerte. Tehát a Cerutti egy biztonsági zárak gyártására specializálódott cég.

Itt jön a csavar. Hogyan lehet az, hogy a Viro felirat mégis megtalálható a tollas kulcsokon, amiket a magyarországi biztonsági ajtókba, idestova már 20 éve beszereltek?

Ezt az információt közvetlenül a gyártó cégnél (Cerutti) tett, egyik látogatásunk alatt kaptuk meg, magától a cégvezetőtől. Annak idején a Cerutti gyár csak gyártással foglalkozott, a Viro viszont Európa-szerte már zárak forgalmazásával is szélesítette a piacát. Ezért a Viro, a piaci rést kihasználva, felkérte a Ceruttit, hogy bérmunkába gyártson le neki több ezer darab kéttollas biztonsági zárat, amit akkor Magyarországon, illetve Szlovéniában és Romániában is értékesített.

Ezek a zárak már akkor is nagyon jól meg voltak csinálva. Mivel a későbbiekben nem volt rá kereslet, ezért nem is rendeletek utána, így megszűnt a mintabolt is, ami a Nyugati pályaudvar környékén volt. Ott értékesítették anno ezeket a zárakat, talán a Halász zárboltban, ha jók az értesüléseink.

A Cerutti gyár tulajdonképpen a saját termékét adta el, a Viro pedig a saját nevét és logóját helyezte és üttette bele a kulcsfejbe. Ilyen megoldást bármikor bárki kérhet a zárgyártótól, persze teljesíteni kell hozzá egy pár ezer darabos éves rendelést.

Egy a lényeg, ez a Viro zár ugyanaz, és ugyanúgy kapható ma is, mint régen, csak a kulcsfejbe az eredeti gyártó logója van feltüntetve, ami a Cerutti.

Úgyhogy nem kell megijedni, ez nem átverés, ez nem rosszabb zár, nem Kínában készül, csak ma Magyarországon ezekből a zárakból nem lehet éves szinten eladni 2000-3000 darabot. Cégünk sem vállal be ilyen mennyiséget, ezért a gyártó cég a gyártási folyamat egyszerűsítése miatt, maradt a saját nevénél, emblémájánál a kulcsfejben.

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest