Biztonsági zárbetétek alkalmazása

Az alábbi bekezdésekben olvashat bővebben a zárbetétek típusairól, kiviteleiről. Érdemes ez alapján választani az ajtóba zárbetétet, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen ajtóra, milyen ajtóba, melyik zárbetétet szereljük. Mindig kérdezze meg a szakembert!

A zárbetétek széles palettája van felsorakoztatva az interneten is, de senkinek nem ajánljuk, hogy a neten webáruházból vásároljon biztonsági terméket, hiszen nekik nem ez a szakmai profiljuk, hanem a profit termelése. Ezeket a kereskedelmi cégeket a biztonság egyáltalán nem érdekli, sőt, nem is értenek hozzá! Minden esetben zárszerelő szakemberrel kell konzultálni, ha tényleg biztonságban szeretné tudni ajtaját, otthonát, családját, lakását.

Fúrásvédett zárbetét csere

Magyarországon a forgalomban lévő zárbetétek 90 %-a fúrásvédelemmel van ellátva. Tehát ez egy alapkövetelmény, ettől nem kell hasra esni a nagy biztonság miatt. A kérdés valójában inkább az, hogy hány darab fúrásvédelmi csap van belerakva a zárbetétbe, ami a fúrással kísérletező egyént megakadályozza a bejutásban.

Izraeli zárbetétjeink négy fúrásvédelmi vídiával vannak ellátva, ez meggátolja a fúrás hatékonyságát. Nem jellemző egyébként, hogy a betörők fúrógéppel mászkálnak és így próbálnak bejutni a lakásokba. Ez is egy tévhit. Ám egy jó zárbetét alapból rendelkezik fúrásvédelemmel vagy valamilyen anti-drill megoldással, ilyenek az izraeli zárbetétjeink.

Törés védett ajtózárbetét cseréje

A legtöbb betörési módszer sikeresen megy végbe a zárbetét törésvédelmi hiánya miatt. Ez már sokkal meghatározóbb szempont a megfelelő zárbetét kiválasztásánál. Éppen ezért csakis olyan zárbetétet válasszon, illetve mi is csak olyat szerelünk be, amely egy- vagy kétoldali törésvédelemmel van ellátva.

Izraeli zárbetéteteket alkalmazunk, RB Keylocx és RB LOCXIS kivitelben. Aki nagyon magas biztonságra törekszik, annak ajánljuk az RB SKG betörésbiztos szupermodellünket, ami limitált méretben és sajnos egy kicsit magas áron kapható. De mindenképpen megéri az árát, mert visszatartja a zártöréses bejutással kísérletező betörőket.

Itt már elmondható, hogy a legtöbb zárbetét nem rendelkezik betörés ellen kialakított törésvédelemmel, ezt ki is használják a betörők. Egy speciális célszerszámot használva kettétörik a kilógó zárbetétet és egy perc alatt nyitva a bejárati ajtó, úgyhogy szabad a préda, a garázdálkodás. Előzze meg a bajt, cseréltessem törésvédett zárbetétet! Ez már a mai társadalomban nélkülözhetetlen, mivel erre utaznak a betörők, ez az egyik leggyakoribb betörési módszer!

Kártyás, másolásvédett zárcsere

Budapesti zárszerviz Kft-nk várja a biztonságra vágyó ügyfelek hívásait, akik olyan zárbetétre vágynak, illetve olyat szeretnének, amihez biztonsági kódkártya tartozik. Ez azt jelenti, hogy csak a kártya tulajdonában lévő személy tud hozzá plusz kulcsokat másoltatni az eredeti kulcsokon felül.

Izraeli zárbetétjeinkhez 3 vagy 5 db kulcs tartozik, továbbá a kódkártya. A zárbetétet a gyári dobozból mindig az ügyfél előtt bontjuk fel biztonsági okokból.

De mire is jó a kód kártya? A kódkártya az egy plasztik kártya, ami úgy néz ki, mint egy bankkártya, csak nem tudunk vele pénzt felvenni. Ezen kódok, számok és különböző adatok szerepelnek, amit a kulcsmásoló fog majd használni a kulcsmásolás során. A kódkártya megvédi a tulajdonost, tehát a zárbetét kulcsaihoz tartozik egy kódkártya és ha azt nem viszik a másoláshoz, akkor a kulcsot még a tulajdonosnak se másolják le.

Az általunk forgalmazott zárbetétekhez tartozó kódkártyát egyetlenegy helyen másolják jelen pillanatban Budapesten, mégpedig a Kulcskirály zárszaküzletben. A kódkártyás zárbetétek Mabisz 5-ös, illetve 6-os fokozattal vannak ellátva. A Mabisz tanúsítványokat különböző bevizsgálás során állítják ki, így kapják meg a besorolást a biztonsági fokozat szerint. Zárbetétjeinket Izraelben is minősítették, illetve az európai TÜV besorolásuk is megvan.

Összefoglaló - milyen zárat cseréltessünk otthonunk védelmében?

Több mint 20 éve dolgozunk a zárszerelés szakmában és folyamatosan nyomonkísérjük a biztonsági eljárások fejlődését, így napi szinten találkozunk újdonságokkal. Sajnos nagyon sok betöréssel is, így szakmai tapasztalat alapján bátran elmondhatjuk és ki is jelenthetjük, hogy a legjobb zár az, amely a fent felsorolt védelmek mindegyikével rendelkezik.

Minél jobban van egy zárbetét felépítve, annál többet nyújt, annál jobban ellenáll a betörésnek. Mielőtt zárbetétet cseréltet, kérdezzen meg a szakembert, hogy mit ajánl, mi az a zárbetét, ami jó lehet a bejárati ajtóba. Itt azért célszerű megnézni a jelenlegi bejárati ajtót is, mert egy sima Lővér-záras fa ajtóba nem érdemes drága zárbetétet szerelni, cserélni, mert nem a zárbetétet fogják rongálni, hanem befeszítik a Lővér zár nyelvét, úgyhogy erre nem érdemes sokat költeni.

Mi évek óta szereljük az Izraelben készülő zárbetétek négy típusát, amelyekből nyugodt szívvel ajánljuk az ügyfeleknek bármelyiket! Különböző méreteket, kivételeket tartunk a szervizautónkba, melyek mind műanyag ajtóba, fém ajtóba, kínai lemezajtókba, mind izraeli Mul-T-Lock/Superlock ajtókba, Sherlock és Turul többponton záródó fémajtókba kiválóak.

Hevederzárakban, azok különböző típusaikban, pl. Barlock, Biztibuk, Magzett, Miskolci, Prezidium és egyéb kisipari, másfajta típusú no-name hevederzárakban is vállalunk zárbetét cserét. Minden esetben a zárcsere alkalmával az ügyfél előtt bontjuk ki a gyár által lecsomagolt dobozokat, zárbetéteket. Típus függvényében, ezekhez 3 vagy 5 db kulcs tartozik, illetve a hozzátartozó plasztik kódkártya. Ezzel tud plusz kulcsokat másoltatni az általunk javasolt zárszaküzletben.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest