Azonos zárlatú nyitás

Szerencsére egyre gyakoribb szempont a magyar lakosság bizonyos rétegében az a kényelmi szempont, hogy egy kulccsal tudják nyitni a bejárati ajtót és családi házaknál egyéb ajtókat is. Az azonos zárlat kialakításánál már mindenképpen minőségi zárbetétekről beszélünk, de ez nem azt jelenti, hogy megfizethetetlen az áruk.

A kétzáras bejárati ajtóknál a leggyakoribb egyébként ez a kérés. Ilyenkor a két külön zár megmarad, és nagyon jó dolog az, hogy nem kell nagy kulcscsomókat cipelni magunkkal, amelyek nyomják a zsebet, foglalják a helyet a táskában és mindig elkallódnak. Ilyenkor elegánsan van egy darab kulcs nálunk, amelyet behelyezünk az alsó zárbetétbe és nyitja azt, majd a felső zárbetétbe és azt is nyitja. Ez egy nagyszerű megoldás, nagyon kényelmes, elegáns, és szerencsére egyre többen veszik észre, élvezik ennek az előnyét.

Gyakran halljuk azt a kérdést, hogy ez a biztonságot vajon mennyiben befolyásolja. Eláruljuk, hogy semennyiben. Esetleges betörési kísérlet esetén a betörőnek ugyanúgy mind a két zárbetéttel külön-külön meg kell küzdenie. Az általunk forgalmazott izraeli zárbetétek törésvédelemmel, fúrásvédelemmel, illetve finomnyitás elleni védelemmel vannak ellátva, így a leggyakoribb zártörési módszereknek teljes mértékben ellenállnak.

Persze azt a betörő azt sem tudja, hiszen honnan is tudhatná, hogy a két zárbetétet ugyanaz a kulcs nyitja. De, mint említettük, ez a biztonság szempontjából abszolút nem lényeges, mert minden esetben két darab zárbetétet kell kinyitnia.

Azonos nyitású zárak egy kulccsal

Az azonos zárlatot, azaz a zárbetétek összekódolását mi a műhelyünkben elvégezzük, és az összekódolt zárbetétek érkeznek már az ügyfélhez a helyszínre, melyeket tapasztalt zárszerelő kollégánk azonnal be is szerel az ajtóba. Amit ilyenkor minden esetben érdemes tudni, hogy a két zárbetét mindig egy kulcsszettel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy zárbetét változattól függően, összesen vagy 5 db, vagy 3 db kulcsot kap az ügyfél a 2 db összekódolt zárbetéthez. Ilyenkor semmiféleképpen nem 2×3 vagy 2×5 db kulcs kerül átadásra, hiszen az egyik zárbetét kulcsaihoz kódoljuk hozzá a másik zárbetét csapjait. Ilyenkor 1 db egy 3 db-os vagy egy 5 db-os kulcsszettet adunk át az ügyfélnek.

Mivel zárbetétjeink másolásvédelemmel ellátottak, átadásra kerül egy kódkártya is. Erre a kártyára nagyon kell vigyázni, ez illetéktelen kezébe nem szabad, hogy kerüljön! Amennyiben, az általunk átadott kulcsok mennyisége nem elegendő, úgy ezzel a kártyával be kell sétálni partnerünkhöz, a Kulcskirály zárszaküzletbe és ők a kártyán lévő kódok alapján készítenek a zárbetéthez extra kulcsokat. Amit szintén fontos tudni, hogy ezek az extra kulcsok nem másolatok, hanem eredeti gyári kulcsok, hiszen a kódok alapján történik a kulcs készítése, nem pedig kulcsról kulcsra történik a másolás. Tehát az újonnan készült kulcs ugyanazzal a tulajdonságokkal bír, mint a gyár által csomagolt zárbetét kulcsok.

Mivel a kulcsmásolás szabadalmi védelemhez és szigorú jogszabályokhoz kötött, így a kártya hiányában az új kulcsok készítése nem megengedett, még a tulajdonosnak sem. Ilyenkor zárcsere szükséges, amikor kapnak egy új kódkártyát.

Válasza Ön is a minőséget, a biztonságot, a kényelmet! Magas biztonsági fokozatú izraeli zárbetétjeink a legmagasabb védelmet nyújtják a bejárati ajtónak és miért ne engedhetné meg magának azt a luxust, hogy ne cipeljen hatalmas kulcscsomókat?

06-70-770-2942