Ajtónyitás Budapesten, egy órán belül

Különböző problémák miatt lehet, illetve szükséges egy bejárati ajtó kinyitása. Ilyen például, ha nem találják a lakáskulcsot, nem tudnak bemenni az ingatlanba, mert lehetséges, hogy ellopták vagy elveszett valahol. Bármikor, bármi előfordulhat. Ha megvan a kulcs, de nem nyitja a zárat, nem fordul a szerkezet, letapadtak a zárbetétben a csapok, ha valaki megrongálta és a saját kulcsával nem lehet kinyitni, esetleg a lakásban egy idősebb családtag rosszul van, de nem lehet kinyitni, mert belül benne van a kulcsa.

Budapest területén, a hívástól számítva akár egy órán belül zárszerelő kollégánkat a helyszínre ki tudjuk küldeni. Próbálunk megfizethető árat ajánlani a megrendelő számára, ami nyilván, ha nem kapunk kellő információt az ajtó vagy a zár típusáról, amit ki kell nyitni, egy kicsit nehéz feladat, de igyekszünk a legjobb tudásunk szerinti szolgáltatást nyújtani. Lehet szó egy sima, egyszerű fajta nyitásról vagy egy felhúzókilincses műanyag bejárati ajtóról is. Sokszor nyitunk izraeli, fogaskerekes Superlock vagy Mul-T-Lock ajtókat, de ami napi feladat, az például a kínai HiSec, Secdoors, TerraSec ajtók meghibásodás miatti nyitása. Vállalunk továbbá olasz, tollas kulcsos, trezorzáras ajtónyitást is, a zár elhasználódásának, illetve kopásának a problémája miatt. Az összes fent említett zárnyitási feladatot rendszeresen végezzük, nagy tapasztalattal, szaktudással, az ajtó rongálása nélkül! Ezen kívül fordulhat hozzánk postaláda zárak nyitásával, továbbá bármilyen típusú hevederzár vagy másodzár kinyitásával kapcsolatban is.

Szakszerű ajtómentés, sérülésmentes zárnyitás

Amikor egy biztonsági bejárati ajtó bezáródik, pl. úgy, hogy kívülről gomb van és nem vittük magunkkal a kulcsot, vagy egyszerűen a zárszerkezettel vagy a zárbetéttel történik valami, egy fogaskerék megadja magát a zárszerkezetben, zárbetétben, akkor olyan zárnyitásra van szükség, amit csak zárszerelő szakember tud elvégezni. Ezek olyan műveletek, amiket házilag nem szabad megcsinálni, mivel szerszámok sokaságát, illetve szaktudást igényel. Nagyon nem mindegy, hogy hogyan, miként végezzük el a feladatot. Az esetek 95 százalékában nem teszünk semmilyen kárt az ajtóban, ezért is kell velünk végeztetni ezt a feladatot.

Próbáljuk az összes olyan nyitási technikát a záron úgy elvégezni, amit lehet utólag pótolni. Ilyen pl. a zárszerkezet, zárbetét, zárcímer vagy takarógarnitúra. A becsapódott ajtók esetében, 5-10 percen belül, garantált sérülésmentes nyitást végzünk. Ennek a munkadíja 20-25 ezer forinttól már elérhető. Amennyiben egy ajtózár meghibásodásáról beszélünk, ez több időt vesz igénybe, mert körültekintően, óvatosan kell ezt a feladatot elvégezni, nehogy az ajtó kárára menjen a dolog. Vállaljuk fa-, fém-, műanyag bejárati ajtók szakszerű kinyitását. Bármilyen probléma miatt hívják szakszerviz szolgáltatásunkat! Budapest területén egy órán belül próbálunk mindenkinek a segítségére lenni.

Kizáródás, becsapódott ajtó professzionális zárnyitása

A figyelmetlenség néha utolér mindenkit, ez gyakran előfordul, ha sietünk valahova és a nagy kapkodásban magunk mögött berántjuk az ajtót, a kulcs természetesen vagy a zárban van belülről vagy az ajtó mellett lévő asztalon. Ilyenkor kezdődik a pánikolás, mitévők legyünk. Először gondolkozunk, hátha mi meg tudjuk oldani ezt a feladatot házilag, így elkezdjük feszegetni, rángatni. Össze-vissza karcoljuk az ajtót, a lapot, már vérzik a kezünk is, de még semmi nem történt Első nekifutásként ilyenkor kérik általában a lakástulajdonosok a gondnok, házmester vagy a közös képviselő segítségét. Nos, ezt ne tegyék, mert a gondnok olyan nagy csavarhúzóval kezdi el feszegetni az ajtót, ami után nem csak zárat, hanem ajtóborítást is cserélni kell! Ezeket a gyorsan, rosszul meghozott döntéseket felejtsék el, mert sokkal többe kerül majd mind idegileg, mind anyagilag, mintha egy szakszervizt bíznánk meg egy becsapódott ajtó sérülésmentes, professzionális zárnyitásával.

Azoknál a bejárati ajtóknál, ahol kívül fix fogantyú, azaz nem forgatható gomb van felszerelve, és behúzzák magunk mögött az ajtót, tulajdonképpen az nincs bezárva, csak a zárszerkezetnek a zárnyelve kattant be a tokba. Ha belül lennénk csak a kilincset kellene lenyomni és már nyitva is lenne, de hát mivel kívül ragadtunk, ezt a zárnyelvet valahogy vissza kell lökni. A megoldás nem a csavarhúzó, nem a feszegetés és nem a pajszer, hanem a speciális szerszámok használata és a tapasztalat. Kollégáink évek óta szakszerűen végzik ezt varázslatos műveletet, vannak speciális eszközeink, drótok, lapok, kártyák, amivel könnyedén, finoman, minden sérülés nélkül, maximum 5 perc alatt beengedjük a tulajt a lakásába. Nyilván ennek is megvan a maga díja. Ez a szolgáltatás Budapesten 20.000 forinttól már megrendelhető, viszont nem kell utána zárcserét rendelni, zárbetétet vásárolni, illetve nem látjuk nap mint nap azokat a sérülési nyomokat, amit a gondnok vagy mi saját magunk okoztunk a feszegetéssel.