Ablak befeszítés-gátló ablakokra, teraszajtóra

Sajnos a mai biztonságot nézve, már nem elég, ha van egy biztonsági ajtónk. A gondolkodásban mindig előttünk járó betörők rájöttek arra, hogy ahol biztonsági ajtó van, de a lakás a földszinten vagy az első emeleten található, ott meg lehet próbálkozni a műanyag nyílászárók, ablakok, vagy teraszajtók befeszítésével.

Beszélhetünk bármilyen műanyag ablakról, műanyag teraszajtóról, egyszárnyú-, két- vagy többszárnyú, bukó – nyíló funkciót ellátó ablakokról. Ezek az ablakok szépek, jól szigetelnek, ám biztonsági szempontok alapján nem érnek sajnos semmit, mert nagyon könnyű őket befeszíteni. Tehát, ahogy a mondás is tartja, ha nem jutsz be az ajtón, válaszd az ablakot…

Nem akarunk senkinek tanácsokat osztogatni, csak az ügyfeleink figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy hogyan reagál a műanyag szerkezet a feszítés hatására. Hiába van ezekbe az ajtókba, ablakokba a műanyag alatt lemezszerkezet, és hiába van erősített, akár kettő-, három- vagy négy zsanér, a műanyagnak, mint tudjuk, van rugózása. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha egy feszítővasat vagy akár egy hosszabb csavarhúzót az ajtó és a tok közötti hézagba helyezünk, amivel erőkart tudunk képezni, egy nagyobb mozdulattal szabályszerűen ki tudjuk pattintani a helyéről a műanyag ajtót vagy ablakot, mivel az ellendarabok a műanyag keretre vannak felcsavarozva.

A befeszítés-gátlók szerepe

Bármilyen megoldásban is gondolkodunk, egy a lényeg: ezeknek a nyílászáróknak a befeszítésének a megakadályozása.

A műanyag biztonsági ajtók esetében még kiküszöbölhető a befeszítés hevederzár felszerelésével, de az erkélyajtók, illetve a bukó-nyíló ablakok esetében ez szóba sem jöhet.

Ennek a problémának a megoldására szoktuk javasolni az ún. befeszítés-gátlók felszerelését, amelyek az ajtó- vagy ablakkeretre rögzítődnek. Akár karos, akár csappantyús változatban fontos szolgálatot tesznek. Lehetnek kézi nyitásúak vagy kulcs működtetésűek, az ablak befeszítésének megakadályozásában van óriási szerepük.

Az anyaguk erős fémből készült, fehér vagy barna fényezéssel vannak általában ellátva. A felszerelésük viszonylag könnyű, csupán egy vezetősínt kell nekik fúrni, valamint egy csavarrögzítő furatot.

A befeszítés-gátlók felszerelésének menete

A gyártó cég mindig úgy csomagolja be ezeket a befeszítés-gátlókat, hogy csomagol melléjük egy szerelési útmutatót. Ez általában elég egyértelmű és könnyűnek is tűnik, de a következő szerszámokkal kell rendelkezni, ha bárki magának szeretné felszerelni őket: fúrógép, mérőszalag, megfelelő fúrószár, amivel a megfelelő magméretet fúrjuk, hogy a befeszítés-gátló felszerelés után ne lötyögjön.

A gyártó cég a csomagolásban általában három vagy négy darab, erős lemezcsavart biztosít a szerkezethez, ami tulajdonképpen a műanyag átfúrása után a lemezbe fog fúródni, ami majd a kellő fokú biztonságot adja.

Mivel minden ablaknál mások a lépcsőzetek, mások a hézagok, a gyártó különböző vastagságú alátétlemezeket is becsomagol, amikkel kiküszöbölhető az kelletlen ablakhézag.

Általában ajtókra és kisebb méretű ablakokra egy darabot, nagyobb méretű ablakokra, erkélyajtókra legalább két darabot szoktunk javasolni felszerelni, a cél elérése érdekében.

Ezek a befeszítés-gátlók nem Kínában, hanem Németországban készülnek, így erős, megbízható szerkezetek. 8-10.000 forinttól kezdődik a darabáruk, szerelés nélkül. Mi úgy gondoljuk, hogy a biztonság, a nyugalom, és hogy nem kell félni attól, hogy éjszaka ránk feszítik az ajtót, megér ennyi pénzt.

A befeszítés-gátlók fajtái: egykaros, kétkaros, kereszt-irányú, kulcsos, ráfordítós.

Szereltessen befeszítés-gátlót műanyag ajtajára - ablakára velünk!

Érdemes a befeszítés-gátlók szerelését szakemberre bízni, mert egyrészt nekik már nem ez az első ilyen szerelésük és biztos, hogy profin megoldják a feladatot, amely során az ablak nem állítódik el, a befeszítés-gátló pedig szakszerűen lesz felszerelve. Nem is beszélve a garanciáról!

A befeszítésgátlók árairól érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest