A zárszerviz szolgáltatás megrendelése a zárcseréhez

A mai napig a leggyakrabban megrendelt szolgáltatások egyike a zárcsere, zárbetét csere, zárszerkezet csere. Zárcsere megrendelése esetén az embereket elsősorban általában az ár érdekli, másodsorban pedig, hogy milyen hamar tudunk a helyszínre érkezni és a megrendelt szolgáltatást elvégezni.

Zárcsere esetén természetesen pár információra nekünk is szükségünk van ahhoz, hogy pontos árat tudjunk mondani a telefonban a megrendelőnek. A legfontosabb az, hogy pontosan tudjuk, mit is kell cserélni. Sem ár, sem szakmai szempontból nem mindegy, hogy egy egyszerű zárbetétet kell cserélni a bejárati ajtóban, vagy pedig zárszerkezetet. A legjobb az, amikor maga az ügyfél sem tudja, hogy milyen ajtaja van, ahhoz milyen kulcsok tartoznak. Ez kicsit furcsán hangozhat, de nagyon sokan még arra sem emlékeznek pl., hogy az ajtón kívül található-e egy márkajelzés vagy embléma.

A legegyszerűbb dolog a beazonosítás elősegítése érdekében, hogy megnézik, mi van az ajtóhoz tartozó kulcsra írva, és az adott márkanevet a telefonos ügyfélszolgálatot ellátó kollégának elmondják. Ez alapján elméletileg mi már tudjuk, hogy zárbetétről vagy zárszerkezetről van-e szó. Amennyiben a kulcson csak számok találhatók, akkor jó lenne vagy azt leírni, hogy az ajtó milyen anyagból készült, pl. fa, fém, műanyag, vagy hogy pontosan milyen is a kulcs.

Cilinderes- és tollas kulcsos zárcsere

Nagyon sokan mondják azt a telefonban hogy „hagyományos“ kulcsról beszélünk, de nem biztos, hogy az ügyfélnek ugyanazt jelenti a hagyományos kulcs, mint például nekünk. Két fajta kulcs van egyébként a legnagyobb számban a magyar piacon elterjedve, az egyik a cilinder kulcs a másik a tollas kulcs.

A két kulcs között annyi a különbség, hogy az egyik egyszerű cilinderbetétet hajt, és a cilinderbetét működteti az ajtóban lévő bármilyen zárszerkezetet. A másik kulcsfajta pedig a tollas kulcs, amit úgy tudunk a legkönnyebben felismerni, hogy van egy viszonylag hosszú kulcsszár és a szárnak az egyik, vagy mindkét végében fogak, bástyák találhatók. Leginkább egy régi típusú kapukulcsra hasonlít, és kb. 8-10 cm hosszúságú (egytollas kulcs esetén ez lehet rövidebb is). A legkönnyebben így lehet beazonosítani a kulcsokat.

Ha megtörtént az adott zárszerkezet vagy zárbetét beazonosítása, akkor a helyet kell már csak tisztázni (Budapest vagy Pest megye), és mi pontos, komplett árat mondunk a zárcserére. Áraink minden esetben tartalmazzák az anyagköltséget (zárat, kulcsokkal együtt) és a munkadíjat. Minden elvégzett munka után számlát állítunk ki, ebből nem engedünk, számla nélkül nem dolgozunk. Az elvégzett munkára és a beszerelt zárakra egy év teljes körű garanciát vállalunk.

Amennyiben nem sikerült a telefonban beazonosítani a cserélendő zárat, akkor vagy kérünk egy fotót az ajtóról, ami alapján sikerül majd az azonosítás, vagy pedig -tól, -ig árat mondunk, mely közé betehető a fizetendő teljes költség. A munka megrendelésétől számítva rövid időn belül, akár egy-két órán belül a helyszínre érkezünk. De előzetesen konkrét időpontot is lehet velünk egyeztetni, amelyek reggeli vagy esti időpontok lehetnek. Napközben konkrét időpontot adni nem tudunk, mert sok minden függ a forgalomtól, a parkolási adottságoktól, valamint attól, hogy az előző címen hogyan végzünk, volt-e valamilyen nem várt probléma, amiről a megrendelő nem adott nekünk felvilágosítást.