A kiszállási díjról

Aktuális blogunkban a kiszállási díj lesz a téma. Beszélünk arról, hogy mit is takar pontosan, mire vonatkozik. Taglaljuk a félreértéseket, továbbá, hogy mivel keverik gyakran össze az ügyfelek. Tartson velünk, mert ez egy igen érdekes és megosztó téma!

A kiszállási díj esetében kétféle lehetőség van: vagy van, vagy nincs. Vannak olyan szolgáltató zárszerviz cégek, akik külön kiszállási díjat nem számolnak fel, és vannak olyanok, akik külön felszámolják azt az ügyfélnek.

Ami a leggyakrabban félreértésre adhat okot az az, amikor az ügyfelek összekeverik a kiszállási díj fogalmát a munkadíjéval. Ez leginkább a figyelmetlenségnek, a hirdetés vagy weblap tartalmának el nem olvasásának, vagy magának a tudatlanságnak tudható be.

Amikor egy szolgáltató azt tünteti fel a hirdetésében, hogy „kiszállási díj nincs”, az annyit jelent, hogy a MUNKADÍJRA külön kiszállási költség már nem tevődik rá. Ám munkadíj minden esetben van, hiszen egy munka, egy zárszerviz szolgáltatás elvégzésére hívtak ki minket. Ebben az esetben a „Mennyi a kiszállási díj?” kezdetű mondat értelmét veszti, mert igazából az ügyfelet nem a kiszállási díj érdekli az esetek nagy többségében, hanem, hogy mennyibe fog neki kerülni a szolgáltatás. A kettő pedig nem ugyanaz.

Én személy szerint azt gondolom, ha valaki egy helyszíni szolgáltatást készül megrendelni, amikor egy zárszerelő szakember kimegy a lakáshoz és ott helyben javít, szerel, cserél, akkor egy normális gondolkodású ember nem lehet abban a hitben, hogy ez ingyen lesz. Jelenleg 2017 van, a benzin és dízel üzemanyag árak a mai állás szerint átlagosan 336 és 335 forint körül vannak literenként, azaz nem ingyenesek!

Amennyiben a szolgáltató a helyszínre érkezik, és bármilyen szolgáltatást elvégez, legyen az akár egy felmérés, vagy egy becsapódott ajtónyitás, annak ára van. Ez a munkadíj. Általában a felméréseknél egyedi összegben szoktak megállapodni, mi inkább fotót kérünk, ami mindkét félnek egyszerűbb, gyorsabb és gazdaságosabb. Tehát ez azt jelenti, hogy a munkadíjat meg kell fizetni, amelyre nem tevődik rá külön kiszállási költség, legalábbis a mi cégünk esetében nem.

Ám ez csak Budapest és a közvetlen agglomeráció területére vonatkozik. Amennyiben a várostól távolabb eső helyre hívnak minket, mindig számolunk külön kiszállási díjat.

Vannak azonban olyan vállalkozások, amelyek külön árat mondanak a munkadíjra, anyagköltségre, kiszállási díjra, majd az ÁFA-ra. Általában itt már magasabb árakkal kell kalkulálni. Az árak tekintetében nagyon nagy a szórás, vannak alacsonyabb munkadíjjal dolgozó cégek, kiszállási díjjal, vagy magasabb munkadíjjal, de kiszállási díjat fel nem számoló cégek. Mi mindig bruttó árat mondunk a telefonban az ügyfélnek, amely minden költséget tartalmaz. Ebben benne van az anyagköltség, a munkadíj, az ÁFA.

Mi soha nem csinálunk olyat, hogy nem előre egyeztetett költséggel megyünk a helyszínre szerelni. Azt az ügyféllel mindig előre megbeszéljük a telefonban, és amennyiben ezt elfogadja, csak ezután vesszük fel a megrendelést.

Nálunk olyan sincs, hogy a megbeszélt ár időközben változik. Az ár pontos megadása mindig a diszpécser kolléga felelőssége. Ő azonosítja be a munkát és az árképzés ennek függvényében történik.

Válasszon minket, nem fogja megbánni! Előre egyeztetett költségek, számlaadás, garancia! Gyors, pontos munkavégzés, minőségi zárakkal!

Zorro a megoldás!