Nyílászárók védelme ajtóknál, ablakoknál

Az egyedi gyártású bejárati ajtók esetében, mondhatni elértük a 100% biztonságot, mind a befeszítéses eljárás, mind pedig a zármanipulációs nyitások tekintetében. Ám ezzel párhuzamosan, a betörők is egyre leleményesebbek, ők is fejlesztik tudásukat. Ismerik a mondást, ugye? Ha nem jutok be az ajtón, bejutok az ablakon. És ez szó szerint így is van.

Ha van gyengébb nyílászáró, amin egyszerűbb a bejutás, akkor egyértelmű, hogy ott próbálkoznak majd. Teljesen nyilvánvaló ugyanis, hogy az acél bejárati ajtón nem fog sikerülni a gyors és zajtalan behatolás, így kénytelenek más, egyszerűbb lehetőségek után nézni.

Kertes családi házaknál, sorházaknál, vagy a földszinti társasházi lakásoknál van is erre lehetőség, mégpedig a népszerű, könnyű szerkezetű műanyag ablakokon és teraszajtókon át. Ezeken a műanyag nyílászárókon nagyon hamar, könnyen és zajtalanul be lehet jutni a lakásba. Egyetlen mozdulattal lehet őket befeszíteni, így hiába a kiváló védelem a bejárati ajtó irányából, a betörés mégis megtörténik. És hogy ez nemcsak rémhír, azt az bizonyítja, hogy egyre gyakoribbak az ily módon történt behatolások, és egyre többször és gyakrabban igénylik az ügyfelek a műanyag nyílászárókra a befeszítés-gátlók felszerelését.

Sokszor tartanak az emberek a lakásban pótkulcsokat, így egy-egy ilyen betöréskor a betörők kinyitják a pótkulccsal a bejárati ajtót, majd ezen át távoznak, sőt még be is zárják azt maguk mögött. Ha esetleg lenne is szemtanú, még csak nem is gondolja, hogy betörés történik, hisz az ajtót valaki kulcsra zárja maga mögött, így az valószínűleg ismerős vagy rokon lehet csak. Így nem figyelnek, gyanútlanok, nem emlékeznek a részletekre később.

A kétszárnyas műanyag ablakokra hatásos védelmet jelent a kereszt alakú befeszítés-gátló felszerelése, az egyszárnyú ablakokra vagy teraszajtókra pedig a csappantyús változat, vagy a kulcsos, egykarú kivitel. Nagyobb ajtóknál, ablakoknál célszerű 2 darabot felszerelni ezekből, kisebb ablakoknál egy-egy is megoldás lehet.

Személyes tapasztalatból mondjuk, hogy nagyon jó kis szerkezetek ezek, hiszen akkor sem lehet kinyitni tőlük az ajtót/ablakot, ha egyébként a kilinccsel már nyitott állapotba hoztuk. Szellőztetésnél előfordul, hogy néha nem nyitottuk le róla a karos változatot például, és csak egy-egy centis rész tartja az ajtót, ám az ajtó erős húzás hatására sem moccan meg. Ez pedig a befeszítés-gátlónak köszönhető. Ilyenkor az ajtó/ablak és a kerete között semmilyen rés nem keletkezik, ami pedig előfordulhat a nyílászáróknál, ha kicsit benyomjuk őket. Néhol vannak hézagok, amelyek kitűnő támadási pontok lehetnek.

A befeszítés-gátlóknak kettős szerepe van a védelemben. Egyrészről hivatottak megakadályozni, hogy rés keletkezzen a tok és a keret között, amelybe behelyezhető a feszítő szerszám. Másrészről pedig ezek behelyezése után megakadályozza a nyílászáró nyitását, hiszen erősen tartja a keretet a tokban.

A befeszítés-gátlók felszereltetése a teraszajtókra, vagy ablakokra nem olcsó, de jelentős védelmet biztosít, és pl. egy ráccsal szemben esztétikusabb, és a töredékébe kerül.

Ne bízza Ön sem a véletlenre a biztonságot, használja e nagyszerű eszközöket a hátsó bejáratok, kerti ablakok, teraszajtók védelmére!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest