Mottura ajtózárcsere ára Budapesten

Szakmai szempontból, mi nagyon sokszor elcsodálkozunk azon, amikor az ügyfelek abszolút nincsenek tisztában egy trezorzárral ellátott ajtó értékével kapcsolatban. Mint semmi ebben a világban, a jó minőségű Mottura zárszerkezetek sem működnek örökké, néha cserére szorulnak. Vannak azonban olyan ügyfelek, akik majdnem szívrohamot kapnak a zárcsere költségének hallatán, és igencsak butaságokat gondolnak, mely gondolatoknak hangot is adnak. Nekik készítettük mai írásunkat, kérem olvassák tovább, hogy megtudják, milyen „kincs“ is van a kezükben!

Kezdjük rögtön az alapoknál. A Mottura zárral ellátott biztonsági ajtók vagy az olasz Masterdoor által gyártott típusúak, vagy pedig egyedi gyártású biztonsági ajtók, melyet valamelyik hazai ajtógyártó cég készített. Mindkét ajtó esetében acélajtóról beszélünk, melynek semmilyen része nem műanyag, sem pedig vékony fémlemez. Nagyon nem szabad összekeverni a kínai vagy a műanyag bejárati ajtókkal, mert sem biztonsági fokozatában, sem a MABISZ besorolásban, sem pedig az árban nem egy súlycsoportba tartoznak. Hogy még ennél is világosabb legyen: az Audit sem említjük egy napon a Trabanttal. Mert körülbelül ekkora a különbség.

Erre eleve következtetni lehet a zárcsere költségéből is, hiszen gyakran kapjuk azt a megjegyzést, hogy „ennyi pénzből már egy másik ajtót veszek“. Hát lehet venni másik ajtót, de nagyon nem mindegy, hogy milyet. Mint szakemberek, számunkra a biztonság a fő szempont, és másnak is ez kéne, hogy legyen, hiszen nagy a szegénység, nagy a panaszkodás az élet minőségére, drágaságára, és bizony nagyon gyakoriak a betörések, rablások is. Sok bűnöző lélek abban látja az egyszerű és gyors pénzkeresetet, hogy másoktól elveszi. A kérdés, hogy ezt hagyjuk-e?

Kínai és műanyag ajtót nem szabad venni!

A fent említett kínai és műanyag ajtókon keresztül könnyű behatolni, hiszen mindkét fajta ajtó anyagában gyenge, melyek nem állnak ellen sem a feszítésnek, sem pedig a gyenge és minőséget nélkülöző zárjaiknak köszönhetően, a feltörésnek. Ha vásárolnak egy ajtót 60-80-100 ezer forintért, ami ugyan olcsónak mondható, de nem biztonságos, hiszen percek alatt nyitva van, az nem ér semmit. Igaz, olcsó volt…

A Mottura trezorzáras ajtó acélból készül, mely a legerősebb fémek egyike. Az acélkeretet nem lehet befeszíteni, hiszen gyakran erősebb az anyaga a feszítőszerszámnál, a kiterjedéséről már nem is beszélve! Gondolhatják, hogy egy 120-140 kilós ajtóban már van anyag! A háromirányú Mottura trezorár pedig szintén tömör(!) acéltüskékkel tartja az ajtót a tokban. Általában tollas kulcsos a szerkezet, mint a páncélszekrények zárjainál, így ezeket kifésülni, kiemelgetni nem lehet. (Igazából lehet, de több óra!) Fúrni lehet őket, de tudni kell, hogy hol, és a fúrás nagyon hangos, és akkor is időigényes, ha tudjuk, hol kell fúrni. A betörők többsége nem tudja azonban hol kell fúrni, hiszen még a zárszervizes cégek javarésze sem tudja!

Szó, ami szó, ez egy igencsak masszív, valódi biztonságot biztosító bejárati ajtó. Akinek megfordul a fejében, hogy a zárcsere költségéből inkább egy másik ajtót vesz, annak szíve joga, legfeljebb találkozunk a betörés utáni helyreállításnál….

Aki pedig csak azért nem szereti ezeket a Mottura ajtókat, mert húzni, tolni kell záráskor-nyitáskor, illetve nehezen csukódik, az forduljon hozzánk, és mi beállítjuk neki, hogy jól működjön, mert ezen kívül más baja az ajtónak nemigen lehet.