Másodzár felszerelése Budapesten

Magyarországon leginkább, ha másodzárakról van szó, akkor az embereknek a hevederzár jut az eszébe. Ez végül is annyiban igaz, hogy a hevederzár egy másodzár, azonban 2020 van, vannak már olyan biztonsági másodzárak, amelyet ugyanazt vagy még magasabb biztonságot is képesek nyújtani, mint a hevederzár.

Tehát a hevederzár, mondhatni, egy kicsit elavult szerkezet, nem is a legesztétikusabb az ajtón. Persze, ha a biztonságról van szó, akkor nem az esztétika az elsődleges szempont, hanem az, hogy ajtóbefeszítéses betörés esetén az ajtó 100 %-ban ellenálljon ennek a drasztikus nyitási módszernek. Azonban, ha a betörés nem befeszítés alkalmazásával történik, akkor már sokkal korszerűbb megoldások vannak ennek kiküszöbölésére. Ha az ajtó minősége és vastagsága megfelelő, akkor semmiféle másodzár nem szükséges az ajtóra. Semmiféleképpen ne keverjük össze a mennyiséget a minőséggel! Tehát egy magas kvalitású és biztonsági fokozatú zár is tud annyit, mint pl. három, sokkal gyengébb zár az ajtón.

Miért és mikor kell egy második zár az ajtóra?

Mint már fentebb említettük, a másodzárak leginkább a befeszítés ellen védenek, bár sokszor, a gyengébb ajtók esetében biztosítói követelmények is.

A ma kapható biztonsági ajtók bár szerkezetileg megfelelnek a követelményeknek, azonban a bennük alkalmazott zárbetétek már egyáltalán nem ütik meg a mércét. A másodzárakkal leginkább befeszítés ellen tudunk védekezni, amelyek leginkább a gyengébb, vékonyabb fa-, műanyag-, panel ajtók esetében szükségesek, illetve a vékonyabb kivitelű kínai, barkácsáruházakban kapható ajtók esetében is.

Sokszor az emberek fejében annyira benne van, hogy hevederzárat vagy másodzárat kell felszerelni, hogy nem hiszik el a szakembernek, hogy az ajtó egy jó cilinderbetét alkalmazásával alkalmas a megfelelő védelem biztosítására, amennyiben a másodzár nem felszerelhető. Azt is tudni kell, hogy a másodzárak, hevederzárak nem minden ajtóra szerelhetők fel. Ez nagyban függ az ajtó beépítésétől, a körülötte lévő fal elhelyezkedésétől és vastagságától, továbbá egyéb más szerelési szempontoktól, melyet csak szakember képes átlátni.

Persze vannak olyan zárszerviz cégek, akik mindenáron szerelnek másod- hevederzárakat, de legyenek tisztában azzal, hogy a gyenge, olcsó hevederzárak egyes változatai a bennük lévő silány zárbetétekkel, továbbá az Elzett, Yale vagy Lob márkájú másodzárak abszolút nem ütik meg a biztonsági mércét! Ezek biztonsági szempontból nem érnek semmit, így a felszerelésük teljesen haszontalan és pénzkidobás. Lehet, hogy a magyar embereket az megnyugtatja, hogy van még egy zár az ajtón, miáltal nem három, hanem négy zárunk is van, de az, hogy biztonságilag egyik sem ér semmit, már keveseknek jut az eszébe.

Úgyhogy érdemes ezt a két témát körüljárni és megkérdezni hozzáértő szakszervízt, továbbá az árakról tájékozódni, mert 20.000 Ft-ért biztonságot vásárolni a mai világban nem lehet!

Másodzár mérete színe, ára, szerelés ideje

Az általunk forgalmazott másodzárak a következők. Amennyiben az ajtó kialakítása engedi, szerelünk vízszintes, kétirányba záródó hevederzárat, 800, 850, 900 mm méretekben, fehér színben, csakis az általunk forgalmazott, prémiumkategóriás, izraeli zárbetéttel, amely megfelelő biztonságot ad.

Hevederzárba olyan zárbetétet beletenni, amelyik silány, olcsó és zármanipulációs eszközökkel nyitható, nincs semmi értelme! Az általunk szerelt magas biztonsági fokozatú hevederzár szerelésének költsége Budapest területén 60.000 Ft. Ezért megfelelő védelmet és magas biztonságot kap az ügyfél.

Amennyiben olyan az ajtó, hogy nem szerelhető fel rá hevederzár, úgy meleg szívvel ajánljuk az olasz Potent rászegző másodzárat, mely legalább annyit tud, mint a hevederzár, ha nem többet. Ez a legmagasabb biztonsági fokozatú másodzár barna színben van jelen a piacon, csak ebben szereljük, és 4 - 8 cm-es ajtóvastagságig alkalmazható egyszárnyú- vagy kétszárnyú bejárati ajtókra. Ennek a másodzárnak a szerelési költsége Budapest területén kompletten 54.000 Ft.

A másodzárak szerelésének időtartama 1 -1,5 óra. Másodzárakat kizárólag hétköznapokon szerelünk, reggel 8.00 és este 20.00 között.

Minden ár számlás ár, minden szerelés garanciális!

Másodzár szerelés igény esetén, kérjük fotózza le az ajtót belülről, kb. 3 m távolságból, hogy jól látszódjon a teljes ajtó, valamint a körülötte lévő falrészek, majd küldje el e-mail címünkre! A kép megtekintése után azonnal válaszolunk, tanácsot és árajánlatot adunk a szerelésre, így a megfelelő másodzár szerelést másnap már el is tudjuk végezni!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest