Elzett 700

Régi idők nagy klasszikusa az Elzett 700 bevéső zár, vagy közismertebb nevén patkózár. Ez egy egyirányú, kétfordulatú, tollas kulcsos szerkezet.

Több tízezer darabot eladtak belőle hazánkban, fa ajtókba másodzárként, pinceajtókba alsó- és fölső zárként, rácsokba, szintén alsó- és felsőzárként alkalmazták.

Nagy variációszáma miatt rengeteg kulcsot tudtak hozzá gyártani. A biztonsága régebben kellő védelmet nyújtott, sajnos ez a mai napra már nem őrzi hagyományait, mert az öt lamellából álló zárszerkezet egy ügyes kezű szerelőnek vagy lakatosnak elég könnyedén kinyílik. Ezért ezeknek a lecserélését vagy megerősítését szoktuk javasolni.

Volt olyan olvasónk, aki azt jelezte, hogy egyre több negatív dolgot olvas a zárakról. Ez nem a lejáratásról szól, sem a zárgyártó hírnevének rontására, hanem, hogy felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy rohamosan fejlődő világunkban ezek a zárak már egy kicsit elavultnak minősülnek, és biztonságilag már nem felelnek meg a követelményeknek.

Aki mégis azt gondolja, hogy ez lejárató kampány, annak szívesen rendelkezésére állunk. Ha hoz egy ilyen szerkezetet, amit ő vásárolt, akkor szívesen megmutatjuk, mennyi idő alatt lehet kinyitni egy csavarhúzóval, vagy egy dróttal.

2017.03.23.