Becsapódott ajtó

Aki gombos ajtóval rendelkezik, azt előbb vagy utóbb utoléri a végzet, mert akaratlanul is az ember sajnos elfelejt magával kulcsot vinni, így amikor elhagyja a lakást, máris kizárta magát. Ilyenkor nem kell pánikba esni, nincsen gond, van rá megoldás. Egy a lényeg, hogy ne feszegessék, ne pajszerolják az ajtót, és ne hívják a gondnokot/házmestert segítségül, mert ő csak kárt okoz, hozzá nem értés híján! A legfontosabb higgadtnak maradni, mert nem a világ vége jött el, hanem az élet megtréfált minket egy kicsit. Ilyenkor józanul kell gondolkodni, hogy mi is a legcélszerűbb megoldás ebben az esetben.

Ha esetleg társasházban laknak és mindenkinek ilyen ajtaja van, be lehet kopogni valakihez, hogy tud-e valamilyen megoldást, vagy megkérdezni, hogy esetleg ő, vagy a házban valaki más, járt-e már így. Ha nem célravezető a dolog, akkor egy kis segítséget lehet kérni telefonon keresztül, vagy a neten keresni egy zárszerviz céget, aki ebben segíteni tudna.

A mai világban, már a „becsapódott ajtó” kifejezés keresésére rengeteg találatok ad ki nekünk a kereső. A probléma felvázolása után mindenféleképpen kérdezzenek rá az árra a zárszerviz szolgálatnál, illetve, hogy nem fog-e sérülni az ajtó vagy a zár. Amennyiben a szervizszolgáltató ezt nem tudja garantálni, úgy hívjanak egy másik telefonszámot, valaki előbb vagy utóbb, csak megoldja ezt a viszonylag egyszerű problémát.

2017.03.21.