Az ügyfél hozzáértése, avagy miért kell a fotó

Általában a hevederzár, vagy biztonsági másodzár szereléshez szoktunk fotót kérni az ajtóról, belülről fényképezve. Ezt azért tesszük, hogy ne kelljen kétszer kimenni a helyszínre, ún. felmérésre, mert ez ma már nem költséghatékony megoldás, semelyik fél számára.

A fényképre szakmai okok miatt van szükség. A hevederzár szakszerű felszerelése miatt kell látnunk egyrészt magát az ajtót, másrészt az azt körülvevő falat. Sokszor mondják az ügyfelek, hogy fel lehet szerelni a hevederzárat, mert itt meg ott be tud menni a falba, meg a kengyelbe, stb. A baj azonban az, hogy ők nem szakmai szemmel látják ezt, és erre alapozni mi nem tudunk. Nem számolnak pl. azzal, hogy mivel a hevederzár szerkezete kiemelkedik az ajtó síkjából, így az ajtót nem fogják tudni kinyitni 90 fokban, ha pl. egy ajtóra merőleges fal van közvetlenül mellette. Azzal sem számolnak, hogy pl. ha az ajtó melletti fal csak 4 cm vastag, akkor oda nem tudjuk a zártüskéknek való fogadó részt befúrni, mert le fog omlani a fal. És még sorolhatnánk.

A fotót a fent említett szakmai okok miatt kérjük. Hogy ne kelljen kimenni, megnézni és ezért elkérni 6.000 Ft felmérési díjat. Ez egy fotóval könnyen megoldható, és szerelés előtt látni szeretnénk, hogy miként készüljünk, mind szerelésileg, mind idővel. Ezért kérjük Önöket, ne ódzkodjanak a fotó készítésétől, mert sok energiát és időt lehet vele megspórolni egyszerűen, gyorsan!

2017.04.20.