Zárlakatos

A zárlakatos, mint szakma

A zárlakatos szakma a lakatos szakmából fejlődött ki, mint a szakma egyik mellékága. A zárlakatos szakember nyílászárók, főként az ajtók, és az azon lévő zárak, zárszerkezetek javításával, cseréjével és felszerelésével foglalkozik. Ezalatt az ajtónyitást, zárcserét, zármentést, zárszervizt, hevederzár szerelést, illetve a betörés utáni helyreállítást értjük.

Minden esetben, csak minősített, MABISZ-os termékeket szerelünk fel ügyfeleink számára, ezzel is biztonságosabbá téve az otthonukat az illetéktelen behatolók ellen. Zárlakatosi karbantartói szolgálatunk egy órai munkadíj ellenében, otthonában, egy általános karbantartási munkát végez, valamint az új, korszerű zárakkal kapcsolatos szaktanácsadást is tart.

Ne várja meg, míg elromlik az ajtó zárja, ne húzza az időt, ez a probléma magától nem fog megjavulni, sőt, egyre rosszabb lesz! Hívjon minket!

A lakatos mesterségről általában

A lakatos tulajdonképpen vasból, acélból és egyéb fémekből készült lemezeket, idomokat, csöveket munkál meg. Ezekből tartószerkezeteket, vázakat, burkolatokat és díszítő elemeket készít. Ez a szakma is rendkívül szerteágazó. A különböző lakatos foglalkozások az alábbiak:

 • Vas- és fémszerkezeti lakatos
 • Lemezlakatos (bádogos)
 • Épületlakatos
 • Géplakatos
 • Karosszérialakatos
 • Bányalakatos
 • Darulakatos
 • Díszletlakatos

Lakatos Önnek

Lakatos szolgáltatásunk munkanapokon elérhető reggel 8 és este 20 óra között.

Ajtónyitásra, zárnyitásra millió okból kifolyólag lehet szükség. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a leggyakoribb okokat, amikor az ajtónyitáshoz tanácsos egy lakatos szakember segítségét igénybe venni.

 • Ha becsapódott az ajtó a hátunk mögött és nem tudunk visszajutni a lakásba
 • Ha elhagytuk a kulcsokat, vagy ellopták azokat tőlünk
 • Ha elromlott a zár és nem tudjuk kinyitni az ajtót
 • Ha próbáltak betörni hozzánk és a saját kulcsunkkal már nem tudjuk működtetni a zárat
 • Ha valaki rosszul van a zárt ajtó mögött
 • Ha vészhelyzet van, pl. tűz vagy csőtörés
 • Ha gyerekek maradtak bent felügyelet nélkül a lakásban

Egy szónak is száz a vége, bármilyen bejárati ajtaja is van, legyen az biztonsági, trezorzárral felszerelt ajtó, kínai biztonsági ajtó, műanyag ajtó, vagy hagyományos fa ajtó, cégünk lakatos kollégái, minden típusú ajtó zárjainak nyitását vállalják! Az is mindegy, hogy milyen zár, biztonsági zár, zárszerkezet van az ajtóban, lakatosaink megoldják a problémát és kinyitják a zárat!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Lakatos zárcsere, zárbetétcsere

Az is előfordulhat, hogy zárcserére, zárbetétcserére van szükség. Ebben is állunk megrendelőink szolgálatára! A zárbetétek cseréje történhet azért, mert a régi, már elöregedett betéteket kell lecserélni egy újabb típusra. Ez azért jó gondolat, mert ezáltal részben elkerülhető az az idegtépő szituáció, amikor az ajtó előtt állva azt vesszük észre, hogy az nem nyílik.

A régi zárbetéteket azonban biztonsági szempontból is érdemes modernebbre, újabbra cserélni. A mára már korszerűtlen, öregnek számító zárbetéteket a betörők is könnyebben ki tudják nyitni. Azonban ha egy új, már törés- és fúrásvédett zárbetéttel találja szembe magát a betörő, akkor mindig az egyszerűbb „munkát” fogja választani, pl. egy régi típust, így inkább a szomszédhoz tör majd be.

Kímélje meg magát a kellemetlenségektől és cseréltesse le elavult zárbetétjeit!

Lakatos - azaz betörés utáni zárszerelés

Köztudott, hogy a betörések többnyire a nappali, azon belül is, a délutáni órákban történnek. Mire hazaérünk a munkából már este van és ekkor ér minket a sokkhatás, amikor egy nyitott ajtóval szembesülünk. Ebben az esetben is jól jön, ha van egy lakatos tevékenységgel foglalkozó cég a telefonos elérhetőségeink között.

Lakatosaink a betörés után csak akkor tudnak az ügyfeleknek segíteni, amikor a rendőrség már elhagyta a helyszínt. Szakképzett zárszerelő lakatosaink ilyenkor mindent elkövetnek, ami csak lehetséges, hogy újra biztonságban érezhesse magát az ügyfél. Még soha, senkinél nem hagytuk, hogy nyitott ajtónál aludjon!

A betörés utáni zárszerelést, zárcserét, másodzárak- és hevederzárak felszerelését cégünk bármikor elvégzi! Forduljon lakatosainkhoz bizalommal ilyenkor esetekben is!