Zárak forgalmazása – tudnivalók a telefonáláskor

Cégünk, a Zár Zorro Kft helyszíni zárszerviz szolgáltatás mellett, speciális zárak, biztonsági zárbetétek és kilincsek forgalmazásával is foglalkozik. Mivel észrevettük, hogy az olyan speciális zárakra, zárszerkezetekre, kilincsekre nagyon nagy igény mutatkozik, amit nem sok helyen lehet beszerezni. Általában speciális zárak, vagy különleges zárakhoz tartozó ajtóalkatrészek a barkácsáruházakban egyáltalán nem kaphatók, noha az emberek mindig ott keresik először.

Mindenkinek ajánljuk, hogy ilyen jellegű kéréssel inkább zárszaküzletek felé forduljanak, ne pedig a barkácsáruházakban keresgéljenek, ahol sem megfelelő kínálat, sem megfelelő szaktudással rendelkező eladók nincsenek.

Milyen zárakat és ajtó- illetve zár alkatrészeket forgalmazunk?

Nagyon sok magyar honfitársunk van, aki úgy érzi, hogy pl. egy kínai ajtónak a kilincs cseréjénél vagy egy műanyag ajtó zárbetét cseréje kapcsán nem szeretne szakembert igénybe venni, hanem ezt ő maga is meg tudja csinálni.

Számukra hoztuk létre webáruházunkat, ahol pár kattintással, külön regisztráció nélkül, egyszerűen megrendelhetők a zárak, zárbetétek. Forgalmazunk olasz biztonsági zárakat, azaz trezorzárakat, kínai ajtóhoz világítós kilincseket és zártesteket, továbbá magas biztonsági fokozatú nagyon jó minőségű izraeli zárbetéteket. Gagyi, silány minőségű, kínai zárbetéteket, tucattermékeket nem forgalmazunk, arra ott van a rengeteg egyéb webáruház, illetve a barkácsáruházak, és jó pár szaküzlet, nincs szükség arra, hogy még egy kereskedő ugyanazt árulja, amit mindenki más.

A mi zárbetétjeink annyiban különböznek a többitől, hogy egyrészt magas Mabisz minősítéssel rendelkeznek, másrészt nem Kínában készülnek, mint a legtöbb hazánkban forgalomba hozott olcsó vagy akár nevesebb zárbetét.

Mire kell ügyelni a zárbetét megrendelésekor?

A legfőbb dolog, hogy milyen méretű zárbetétet szeretnének. Nagyon sok olyan telefonos megkeresést kapunk, amikor az emberek azt sem tudják, hogy miről van szó, azt se tudják hogy mi fán terem a zárbetét vásárlás.

Persze nem szeretnék senkit leszúrni, de az a minimum, ha valamit vásárolni szeretnénk, akkor egy picit előtte körbejárjuk a témát. Zárbetét vásárlásnál fontos, hogy milyen méretű a zárbetét. Ehhez pedig ki kell venni az ajtóból a mostanit, és le kell azt mérni. Úgy nem lehet zárbetétet vásárolni, hogy annyit tudnak, az ajtók kb. 7 cm vastag. Ez nem információ.

A zárbetét megmérése

A zárbetétek különböző osztásban vannak, nem akarjuk felsorolni az összeset, de pl. erre a linkre kattintva megnézhetik, hogy az izraeli Keylocx zárbetétnek hány különböző mérete van. Ebből már látszik is, hogy nem olyan egyszerű a zárbetét vásárlás.

Hogyan kell mérni? Az ajtóban most benne lévő zárbetétet ki kell szerelni az ajtóból. A zárbetét alján, középen, van egy lyuk a rögzítőcsavarnak. Ennek a lyuknak a közepétől kell lemérni a zárbetétet az egyik, illetve a másik irányba. A két méretet fel kell jegyezni, ez fogja megadni a zárbetét teljes méretét. A biztonság kedvéért érdemes elvégezni a zárbetét teljes hosszának a lemérését is. Amennyiben az A és a B oldal méretének az összege megegyezik a zárbetét teljes hosszával, a mérést jól végeztük. Ha megvannak a méretek, akkor ki lehet választani, hogy milyen típusból, milyen biztonsági fokozatból szeretnénk az adott zárbetétet megvásárolni, és főleg, hogy hova lesz beszerelve, ajtóba, rácsba, kapuba, stb. Ezek alapján kell vásárolni.

Olasz biztonsági trezorzár megrendelése

A laikusok számára, mi legalábbis úgy vettük észre, minden olasz zár egyforma. Annyit azonban a tudomásunkra hoznánk, hogy Budapest területén, 12 különböző fajta, egymáshoz nagyon hasonló olasz trezorzárat különböztetünk meg.

Hogy hogyan lehet a legkönnyebben legalább a zár márkáját megállapítani? A legegyszerűbb dolog, ha megnézzük, hogy zárszerkezetnek a kulcsára mi van ráírva. Ebből kikövetkeztethető a márka. Kivéve, ha a Silca, Erebbi vagy JMA feliratokkal találkozunk, mert ebben az esetben másoltak a kulcsok és nem utalnak a zárszerkezetre. Amennyiben szeretnének egy ilyen ajtóba való olasz biztonsági zárszerkezetet vásárolni, a legjobb, ha az ajtó éléről készítenek egy fotót, ott, ahol a zár rudjai kijönnek, és azt elküldik cégünk email címére.

Mi meg tudjuk mondani, hogy melyik típusú zár van az ajtóban, és az alapján webáruházunkban meg lehet rendelni az adott biztonsági zárat. A többi webáruházzal ellentétben, nagyon gyorsan szállítunk. Az aznap délig leadott rendelés esetén a termék másnap már önöknél van, a délután leadott rendelés esetén a második munkanapon van önöknél a termék. Azért nem kell napokat, heteket várni, mert azok a termékek, amelyek a webáruházunkban fel vannak tüntetve, mind raktárkészleten található!