Válassza a zárkódolást!

Zárkódoláson, az esetek túlnyomó részében, a zárbetét kódolást értjük. Ez arra jó, hogy nem kell komplett zárbetét cserét elvégezni, csupán a hozzáértő szakember, a helyszínen átkódolja azt új kulcsokra, és így a régi kulcsok nem fogják már nyitni/zárni az ajtót.

Természetesen minden zárbetétet át lehet kódolni, csak nem mindegyiket érdemes. Ez alatt azt értjük, hogy az olcsóbbik fajta zárbetéteket (pl. Elzett és társai, valamint a kínai pár ezer forintos zárbetétek) egyszerűbb lecserélni, hiszen többe kerülne a kódolás munkadíja, mint maga a zárbetét ára. Tehát ezeket felejtsék el, vegyenek egy újat, vagy cseréltessék ki magasabb minőségűre.

Cégünk a prémium kategóriás izraeli zárbetéteket kódolja elsősorban, mint pl. az RB, vagy a Mul-T-Lock Interactive. Ezeknél a csúcskategóriás zárbetéteknél a kódolási díj már alatta van a komplett zárcsere árának. Ha ilyen van az ajtóban, azt kollégánk a helyszínen átkódolja egy új kulcskészletre, kapnak egy új kódkártyát, és készen is van. A zárkódolást korlátlan alkalommal el lehet végezni.

Illetve javasolt még a Mul-T-Lock Classic átkódoltatása is, mert ez a zárbetét, bár nem rendelkezik másolásvédelemmel, de interaktív csaprendszerrel igen, így a népszerű finomnyitás ellen védelemmel bír. Ezt egy alacsonyabb kategóriájú 7×7 zárbetétre lehetne kicserélni, a kódolási díjnál magasabb összegért, de annak meg nincs értelme, mert az nem interaktív csaprendszerű. Így a Classic esetében mindenképpen a zárkódolás a javasolt, miáltal tovább használható az ajtóban lévő jó minőségű zárbetét! Válassza Ön is kódolást, hívjon minket!

2017.03.24.