Terasz- és erkélyajtók, zárható kilincs szerelés

Életünket megkönnyítik, bevilágítják, házunkat megszépítik, illetve levegőt engednek be, a szintén a nyílászárók osztályba tartozó ablakok, erkélyajtók és teraszajtók. Ezeknek a nyitásai lehetnek: nyíló-, bukó- illetve toló működtetésűek.

Nem is gondolnánk, hogy ezeket a nyílászárókat ugyanolyan nagy igénybevételnek tesszük ki, mint a sima, műanyag bejárati ajtónkat. Gondoljunk csak bele, hogy pl. a nyári nagy melegben hányszor szellőztetünk, hányszor megyünk ki a teraszajtón a teraszra, illetve egy panellakásban hányszor buktatjuk be vagy nyitjuk ki az ablakot szellőztetés céljából.

Mondhatnánk azt is, hogy napjában többször. Ezáltal ezek a nyílászárók ugyanolyan igénybevételnek vannak kitéve, mint a lakás bejárati ajtaja.

Műanyag ablak és teraszajtó zárszerviz

Nem beszélve arról, hogy sokan nem figyelnek oda arra, hogy hogyan is kell ezeket helyesen bezárni, össze-vissza tekergetik a kilincset, a bukó funkciót összekeverik a nyitóval. Szerencsétlen zárvasalat nem tudja, hogy hogyan működjön. Jobb esetben szétakad, rossz esetben eltörik.

Ezeknek a vasalatoknak az életét pedig meg lehetne hosszabbítani. Megnövelhetnénk az élettartamukat egy kis odafigyeléssel.

Sajnos ez nem így működik. Az emberek csak akkor telefonálnak, hívnak segítséget, ha valami probléma van, és már forog körbe a kilincs, vagy nem nyílik az ajtó/ablak.  Ezekre az esetekre specializálódott a cégünk, ezeknek a megoldásában tudunk ügyfeleinknek segíteni. Budapest minden kerületében és Pest megyében végzünk szolgáltatásokat, műanyag ablak, ajtó, erkély ajtó, teraszajtó cseréjével, javításával kapcsolatban.

A megrendelés a következőképpen történik. Az ügyfél az elérhetőségünk valamelyikén felveszi velünk a kapcsolatot, majd a vezető diszpécser egy általános tájékoztatást ad a tudnivalókról, felveszi az adatokat, majd hétköznap reggel 8 és este 20 óra között egy erre szakosodott kolléga visszahívja az ügyfelet és minden további tudnivalót elmond, leegyeztet.

Erkélyajtó, teraszajtó, ablakvasalat csere és szerelés szakemberrel

A kollégánk már nem csak általános információkat ad, kérdez, hanem megpróbálja az ügyfelet kifaggatni, hogy pontosan milyen ablakkal, teraszajtóval rendelkezik, van-e valami ráírva a vasalatra, bukó/nyíló/toló kivitelű-e. Illetve hogy ki kell-e nyitni, vagy csak beállítani kell, vagy netán zárható kilincset kell rá felszerelni.

A műanyag nyílászárók zárszerkezetei különböző méretűek és márkájúak lehetnek. Egy bukó - nyíló ablakon pl. az egész ablakon körbefut a vasalat, így nem egyszerű egy ilyen szerelésnek nekiállni. Ezekben a nyílászárókban a vasalatok, a buktató funkciók alkatrészei külön, speciális tudást igényelnek.

Zárható kilincs szerelés

Nagyon sokan keresnek meg minket azzal a szándékkal, hogy szeretnék a teraszajtó, vagy ablakok kilincsét zárhatóvá tenni.

Ezzel nincs semmi baj, természetesen egy kilincs cserével ez a kérés könnyedén megoldható.

A zárható kilincsek használata nagyon egyszerű. A kulcs behelyezésével, majd elfordításával nyílik a zár, ezután már ugyanúgy működik, mint a régi, megszokott teraszajtó- vagy ablakkilincsek. Majd ha újra szeretné bezárni őket, akkor ki kell venni az ablakot/ajtót a bukó vagy nyíló funkcióból, be kell zárni a kilinccsel, mint normál esetben, majd be kell nyomni a kilincsen lévő kis, ezüst zárhengert.

Azért ajánlott ennek a zárható kilincsnek a felszerelése, mert meggátolja az ajtó/ablak kívülről történő elmozdítását. Így akár még egy bukó funkcióba állított ablak kinyitását sem lehet elvégezni úgy, hogy pl. betörés esetén valaki kintről benyúl. A nyitás kizárólag a kulcs elfordításával történik meg.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez csak akkor állja meg a helyét, ha nem marad benne a kulcs a zárban.

Nagyon fontos azt a dolgot szem előtt tartani, hogy némely biztosítótársaságnál követelmény a zárható kilincs jelenléte az ajtók/ablakok esetében.

Több behatolási módszert is meg lehet vele előzni, pl. ha a betörő bejut, belülről nem tudja kinyitni az ablakot, ajtót, ahol a társai esetleg be tudnának jutni. A másik pedig, ha szellőző funkcióra van állítva (bukóra), akkor nem lehet kívülről kinyitni, illetve a gyerekszobákban, óvodákban védelmi szerepe is van, mert a gyerekek így nem tudják az ablakot kinyitni.

A zárható ablakkilincs felszerelése nem követel szakmai felkészültséget, de mégis biztonsági érzést ad az embernek, és nem is kerül nagy költségbe.

Az igazat megvallva, ha a biztonság tekintetéből közelítjük meg a dolgot, ez a zár semmit nem ér. Egy csavarhúzóval a kilincsben lévő zárhengert könnyedén ki lehet szakítani, és már nyitva is ablak/ajtó.

Befeszítésgátló szerelés műanyag teraszajtókra, ablakokra

Ha egy kicsit komolyabb védelmet szeretnénk a teraszajtóra, ablakra, ami kívülről visszatartja, meggátolja a befeszítéses behatolást, betörést, akkor inkább olyan erősebb védelmi módszerben érdemes gondolkodni, mint a befeszítés-gátló.

A befeszítés-gátlóknak az az előnye a zárható kilinccsel szemben, hogy kívülről már nem tudják befeszíteni az ajtó- vagy ablakkeretet, mert erősen hozzászorítja azt a tokhoz. Ráadásul ebből van olyan is, amelyik belülről zárható, mint a kilincs.

A zárható kilincsekről, vagy akár befeszítés-gátlókról érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Ha bármilyen nehézsége támad a teraszajtóval, ablakokkal kapcsolatban, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz! Szívesen segítünk Önnek!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest