Hevederzár színek

A vízszintes hevederzárakat elég régóta gyártják. A szakmai tapasztalat azt mutatja, hogy mivel többnyire a jellemző ajtószínek a fehér és barna árnyalataiból tevődnek össze, ezért a hevederzárak színe is hasonló az fő ajtószínekhez. A leggyakrabban használt a fehér (RAL 9016), sötétbarna (RAL 8019).

Újdonságként említjük, hogy nálunk még léteznek fémszínűek is (amelyeknek a hivatalos neve F1 és F2 elox), ezüst/arany, vagy nevezhetjük alumínium és halvány arany színeknek is.

A hevederzár belső oldalán lévő, a hevederzár színével megegyező színű, belső rozetta csavarjának kitekerése után hozzáférünk a hevederzár betéthez, illetve a fogasléchez. Itt tudjuk a kívánt hosszt beállítani és szükség esetén a tisztítást elvégezni az esetleges szennyeződés eltávolításának érdekében.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy van pár egyedi ajtó, amelynek belülről különleges színe van, ám nem ez a jellemző. Mivel évente egy-két ilyen különleges megrendelésre lenne igény, ezért nem található meg zöld, kék, vagy rózsaszínű hevederzár a palettán. Ilyenkor sajnos valamilyen szinten meg kell alkudni, és a mindenhez illő fehér, alumínium vagy arany színt érdemes kiválasztani, amely még elegáns is.

EZ AZ ELOX F1 és F2 SZÍN KIZÁRÓLAG CÉGÜNKNÉL ÉRHETŐ EL MAGYARORSZÁGON!

A hevederzár színek minden hevederzár változat esetén ugyanolyanok, tehát lehet barna vagy fehér színű mind a vízszintes, mind a függőleges, mind pedig a félkarú, valamint a kétszárnyú változat is. Kizárólag vízszintes változatban érhető el az F1 és F2 elox fém-szín! A félkaros hevederzár 630 mm, a vízszintes hevederzár esetén pedig 80, 85, 90, 95 és 100 cm a méretválaszték.

A hevederzáron nincs külön burkolat, az egész egy alumínium-ház, ami kompletten van színterezve. De van olyan hevederzár is, amely burkolattal ellátott. A hevederzár színterezése viszonylag vastag. Elég kemény a festék felülete is, így, ha valamit nekiütünk véletlenül, akkor az még nem feltétlen fog megsérülni, megkarcolódni.

Cégünk felszereléskor a hevederzárat kartondobozban és nylon tasakban szállítja a helyszínre, ezzel is védve a burkolat fényezését az apró karcolásoktól. A kartondobozon fel van tüntetve a hevederzár színe és mérete, így sem méretbeli, sem pedig színbeli keveredés kockázata nem áll fenn.

Cégünknél minden változatú és színű hevederzár raktárkészleten megtalálható. Ennek köszönhetően képesek vagyunk ügyfeleinknek –egyéb munkáink függvényében-, akár aznapi vagy másnapi, de mindenképpen rövid határidőn belüli, garanciális hevederzár szerelést biztosítani.

Ha bármi egyéb kérdése lenne a hevederzárral vagy annak tartozékaival kapcsolatban, keresse cégünket, az alábbi telefonszámon!

06-70-770-2942

VÉDJE, ERŐSÍTSE OTTHONÁNAK AJTAJÁT HEVEDERZÁRRAL!

AKÁR AZNAPI VAGY MÁSNAPI SZERELÉSSEL VÁLLALJUK A HEVEDERZÁRRAL TÖRTÉNŐ AJTÓ-MEGERŐSÍTÉST!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

A hevederzár színei

A mai napig bezárólag, a hevederzárak csak és kizárólag két színben voltak elérhetők hazánkban, mégpedig fehér és barna színben. Mivel ezeket a hevederzárakat a 90-es évek elejétől kezdve szerelik Magyarországon, abban az időben még kiváló lehetőség volt, hogy lehetett választani a fehér és barna színek között.

A régi téglaházak lépcsőházra nyíló ajtói többnyire fából készültek és barna színűek voltak. Ezután kezdett teret hódítani a fehér szín, amelyek többnyire abból adódtak, hogy kicsit modernizálták az ajtókat, így a régi barna ajtót lefestették fehérre.

Akkoriban még a panellakások is népszerűek voltak, leginkább az áruk miatt, és minden panellakás ajtaja barna volt.

Mindezek ismeretében elégnek bizonyult a színválaszték, és ki-ki az alapján tudott hevederzárat választani, hogy melyik árnyalat volt közelebb az ajtó színéhez. A sötét ajtókhoz ajánlották a barna, a világos színű ajtókhoz pedig a fehér hevederzárat.

Azóta eltelt 20-25 év.

Ma már nem igazán népszerűek a régi téglaépítésű lakások, sem pedig a panel lakóházak. A lakóparkok a menők, illetve az újépítésű társasházak.  Ezekben viszi a pálmát a fehér- illetve a fa mintázatú műanyag ajtó, és a kínai ajtó. Ismételten megjelenik a barna vagy fehér színválaszték. Azonban most, 2016-ban ez már kevés.

Nagyrészt azért, mert már vannak olyan egyedi színű fém-, fa-, vagy műanyag ajtók, amelyek középbarna- vagy olyan halvány színárnyalatúak, amelyekhez a barna szín nagyon sötét lenne, a fehér pedig nem illene rájuk.

Illetve vannak olyan igénnyel rendelkező ügyfeleink, akiknek nem igazán tetszenek a hagyományos barna és fehér hevederzár színek, nekik valami másra van szükségük. Sajnos eddig ezeket az igényeket figyelmen kívül hagytuk, és elengedtük ezeket a hevederzár-szerelési munkákat. Ám a folyamatosan növekvő, színekre vonatkozó igény miatt, tovább már nem akartunk hárítani, és megoldást kerestünk. Meg is találtuk!

A jó hír, hogy mostantól kezdve cégünknél megjelentek a fém színű hevederzárak, jelen pillanatban már elérhető és szereltethető az elox F1 és F2 hevederzár-szín. Mivel ez sokaknak nem mond semmit, ez első alumínium szín, a második pedig fém pezsgő-szín, vagy halvány arany szín, ezekkel a jelzőkkel lehetne a leginkább leírni ezt az árnyalatot.

Nagymértékben feldobja az ajtót, szinte egyszerű kiegészítőnek is elmenne, ha nem fokozná hatalmas mértékben a biztonságot és nem védene tökéletesen a befeszítés ellen. Nagyszerűen mutat a réz kilincsek és egyéb fém színű ajtó-kiegészítők mellett is.

Nem árulunk zsákbamacskát, mert a következő lépés a klasszikus fémszín, azaz az alumínium vagy matt ezüst szín bevezetése lesz, így már azoknak a megrendelőknek sem lehet semmi kifogása a hevederzár színe miatt, akiknek matt króm vagy ezüst színekbe van az ajtaja „felöltöztetve”.

Fém színű hevederzár szereléssel kapcsolatban hívjon minket!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest