Hevederzár szerelés kétszárnyú ajtóra

Manapság is még nagyon sok bérház rendelkezik a századelőn megtervezett kétszárnyú bejárati ajtóval.

Ez lehet akár az eredeti ajtó, akár a felújított korhű változata. Általában a belvárosi bérházakban megkövetelik a hasonló ajtók jelenlétét, így semmiképp nem változtatható meg, az esetek többségében, a kétszárnyú változat.

Ezekbe az ajtókba egy kilincs alatti főzár, valamint egy fejmagasságban található másodzár van beszerelve. Ez lehet akár a régi Elzett vagy Lob tekerőgombos zár, vagy egy Elzett 700-as patkózár. A fent említett záraknak sem a biztonsági fokozata, sem pedig az állapota nem jelent megfelelő védelmet az ajtó befeszítése ellen.

A befeszítéssel történő betörések ellen a leghatékonyabban, és a legkevesebb költségráfordítással, egy kétszárnyú hevederzár felszerelésével lehet védekezni.

Mivel a kétszárnyú ajtók egyik szárnya általában fixen be van zárva, és csak kötözéskor, vagy bútorvásárláskor kerül kinyitásra. A hevederzár erre a szárnyra szerelendő része, egy belső elhúzó karral működtethető. Ennek a karnak az eltolásával (hasonlóan a retesz/riglihez) tolódik ki a hevederzár két acéltüskéje, amelyek a falba (vagy tokba, esetleg a fakeretbe) záródnak. Ennek a szerkezetnek a másik vége egy üres rész, ide tolódnak bele a kétszárnyú ajtó másik szárnyára felszerelt hevederzár rúdjai.

A nyíló szárnyra egy kétirányú, azaz két irányba záródó, hevederzár kerül felszerelésre, az ajtólap körkivágóval történő átfúrása után. A nyíló szárnyon lévő hevederzár bal oldala a falba (tokba, fakeretbe) záródik bele, a jobb oldala pedig a fix szárnyon rögzített hevederzár üres részébe. Ezáltal a kétszárnyú hevederzár három ponton képes rögzíteni az ajtót, mindkét oldalán és középen.

A hevederzár mindkét szárnyát jó erősen, agy kapupánt csavarokkal rögzítjük, vagy szárnyanként 6 darab, nagyon vastag facsavarral. A facsavar nem zavarja a zár haladását. A szerelőlyukakra műanyag kupakokat helyezünk fel.

A hevederzár külső része egy tömör, esztergált henger, ezt megfúrni lehetetlen. Illetve egy forgógyűrű van behelyezve a zár nyílása elé, ezzel is megnehezítve a zárbetét esetleges roncsolásának kísérletét.

A kétszárnyú hevederzárat működtető zárbetét egy felső-, prémium kategóriás zárbetét. A zárbetét interaktív csaprendszerrel rendelkezik, külső csapjaiban tovább belső csapok vannak elhelyezve. E rendszernek köszönhetően a finomnyitási módszer lehetetlenné válik. A zárbetét ezen felül fúrás-, magkihúzás- és törés elleni védelemmel van ellátva. Illetéktelen kulcsmásolását és ún. másolásvédő kódkártya biztosítja, hiszen csak a kártya felmutatásával lehet a kulcsait lemásolni.

A hevederzár szereléskor 3 darab gyári kulcsot aduk át ügyfeleiknek, illetve a védőkártyát. További kulcsmásolási igény esetén, partnerünket, a Kulcskirály üzletet kell felkeresni.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest

Kétszárnyú hevederzár szerelés szolgáltatásaink

Belvárosi ajtókra kétszárnyas hevederzár szerelés

Dupla szárnyas ajtóra kétkaros hevederzár szerelés

Kétszárnyú hevederzár szerelés Budapest

Kétszárnyú hevederzár szerelés jó áron

Minőségi kétszárnyú hevederzár szerelés

BARLOCK kétszárnyú hevederzár szerelés

Kétszárnyú hevederzár szerelés törésvédett RB, CEI zárbetéttel

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest