Hevederzár fajták

Ebben a blogban a Magyarországon előforduló hevederzárakat, színeket, méreteket, zárbetéteket taglaljuk.

Az elmúlt 20 évben a magyar hevederzár gyártók két színben gyártották a hevederzárakat, mégpedig fehér és barna színben. Ezeknél aztán le is ragadtak. Hogy ez miért történt így, nem tudjuk. Talán nem volt rá igény? Vagy a gyártó hanyagsága, hogy csak ezt a két sivár színt használták folyamatosan és nem újítottak?

A méretek esetében sztenderd méreteket említenénk meg, mert javarészt mi is ezekből dolgozunk a leggyakrabban. Vízszintes esetben 800, 850, 900 és 950 cm méretig bezárólag telepítünk hevederzárakat.

A függőleges hevederzár ritkább eset, 2000 és 2100 mm méretben tartunk raktárkészleten.

Illetve a 630 mm-es félkaros hevederzár, és az 630+580 mm méretű duplakarú (kétszárnyú) változat szokott még az igények között előfordulni. Ezek a sztenderd méretek.

Hevederzár fajták

A legolcsóbb és a legtöbbet eladott hevederzár az ún. Miskolci hevederzár. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor egy 20×40 mm-es zártszelvényben, egy préselt lemez, egy fogazott lécre ráhegesztett szerkezet. Két irányban zár, a gyári zárbetétje egy fogazott ICSA betét. Ez semmilyen védelemmel nem rendelkezik. Két kapupánt csavar fogja az ajtóhoz. Cégünk ezt a hevederzárat új hevederzárként nem szereli, de ha valakinek a régi helyére kell, mert az megadta magát, akkor kicseréljük. Illetve hevederzárbetét cserét vállalunk benne.

Magzett hevederzár: Két hasábnyelv jön ki a zár jobb- és baloldalán. Halk szerkezet. A fogaskereke apró kiosztású. Ezt a hevederzárat szintén nem szereljük, csakis hevederzárbetét cserét vállalunk benne!

Prezidium hevederzár: Egy kitűnő szerkezet, három 10 mm-es acéltüske tolódik ki a zárszerkezetből. A hevederzár betétet bele kell fűzni a szerkezetbe. Méretei variálhatók, ajtóvastagság függvényében, bármilyen zárbetéttel alkalmazható. Magyar gyártó, megbízható szerkezet, MABISZ minősítéssel rendelkezik.

Osztrák hevederzár (Bb): Ez a hevederzár kétoldali zárással biztosítja az ajtót. A zárbetét fúrásvédelemmel van ellátva. 3 db kulcs tartozik hozzá, és egy papírkártya, ami semmire nem jó. A zárbetét nem másolásvédett, csak a gyártó állítja ezt. MABISZ tanúsítvánnyal rendelkezik. Magyarországon készül, pedig állítólag osztrák licensz. Hangos szerkezet, sorjás alkatrészek, a burkolaton festékmegfolyások.

Ezt a hevederzárat egyáltalán nem szereljük, nem is ajánljuk, viszont a benne lévő zárbetétet minél hamarabb egy prémium kategóriás RB zárbetétre javasoljuk kicserélni! A hevederzárban lévő zárbetét elavult konstrukció, a kulcsát bárki lemásolhatja, mert nem áll sem szabadalmi sem jogi védelem alatt, a gyártó állításával szemben, ami szándékos félrevezetés!

http://www.rbzarbetet.hu/

BARLOCK hevederzár: Cégünk saját fejlesztésű terméke, egy magyar gyártóval karöltve. Erősített alumínium ház, könnyű, halk működés, négy fajta színválaszték (fehér, barna, F1, F2), külső és belső törésvédelem a zárbetétre, szabadalmi védelem a BARLOCK névre. Bármilyen kivitel, méret, igény esetén. MABISZ minősítés mind a hevederzárra, mind a zárbetétre.

A zárbetét egy prémium kategóriás, izraeli cilinder. 3 kulccsal látja el a gyártó és egy plasztik másolásvédő kártya tartozik hozzá. Interaktív csaprendszerű, mint a Mul-T-Lock. Finomnyitás-, törés-, fúrás ellen kívül-belül védve van! Magyarországon csak a Kulcskirályban másolnak hozzá kulcsot.

Mi ezt a hevederzárat ajánljuk, és csak ezt szereljük! Ma a legmodernebb és legbiztonságosabb konstrukció! Elérhetőségünk a 06302655531