Mibe ajánljuk a CEI zárbetétet?

Bevezetésképpen kezdjük egy kis rövid leírással a zárbetétről. A CEI zárbetét interaktív csaprendszer felépítésű, a kulcs végén kettő darab mozgó alkatrész van pluszban, ami a kulcs behelyezésekor, a hengerben két külön alkatrészt aktivál. Ez egy új szabadalom. A kulcsszár teljes hosszában egy úgynevezett kígyómarás található, hasonlóan az újabb típusú gépkocsik slusszkulcsaihoz.

A zárbetét házában fúrásvédelmi lap van elhelyezve, illetve a zárbetét teljes hosszán egy acélmerevítő erősíti a réz zárbetétet, és biztosítja a 100 százalékos törésvédelmet. A CEI zárbetét kulcsmásolás ellen védve van, tehát a következő 10-15 évben, a szabadalmi védelem miatt, nem gyárthatja le senki ennek a zárbetétnek a nyerskulcsát.

A CEI kulcsok kulcsmásolása kártya alapján történik. A kártyán feltüntetett számok (kódok) kerülnek a kulcsvágó gépbe beütésre. Ez a legpontosabb másolási eljárás, mivel tulajdonképpen itt nem a hagyományos kulcsmásolás történik, hanem egy új kulcs kivágása. A CEI kulcsok másolását Magyarországon egyedül a partnerünk tudja elvégezni (Kulcskirály). Egy ilyen kulcsmásoló gép ára kb. 4-5 millió forint között mozog. A kulcshoz tartozó kártyára nagyon kell vigyázni, mert kártya nélkül a kulcs nem másolható.

Felhasználási területe

Szinte minden ajtóba ajánljuk a CEI 385T cilinderbetétet. Persze normális keretek között, mert egy kertkapuba, amit átugrik az ember, vétek lenne beletenni.

Főként azokba az ajtókba javasoljuk, amelyekbe a gyártó beszerelt egy biztonsági zárat, de a zárbetétnél már spórolni akart. Nagyon sok társasházban, lakóparkban találkozunk műanyag felhúzókilincses ajtókkal, kínai biztonsági ajtókkal, HiSec, Secdoors, Nexim, Mexin bejárati ajtókkal, illetve Mul-T-Lock rendszerű fémajtókkal. Ezeknek az ajtóknak a többségében, régi rendszerű, lapon mart kivitelű zárbetét hajtja a szerkezetet, vagy valamilyen silány, kínai zárbetétekkel került beszerelésre az ajtó, pl. Sib, Anbo, GMB, Dog, stb. Nagyon sok fogazott kulcsos zárbetétekkel is találkozunk, mint pl. Roto, Elzett. Ezek a betétek semmilyen védelemmel nincsenek ellátva, se fúrás-, se törés-, se finomnyitás ellen nem védettek, ezért érdemes az ilyen zárbetéteket lecserélni.

Hevederzárak betétjei

A CEI zárbetét igen könnyen fogaskerekezhető, ami azt jelenti, hogy a Magyarországon lévő, összes hevederzár-gyártó által készített, egyedi fogaskerék felszerelhető a zárbetétre. Néhány példa: Biztibuk, Magzett, Prezidium, Iseo.

Egy példát emelnénk ki, mégpedig a Miskolci hevederzárat, mint leggyengébb láncszemet. Abba mindenképpen érdemes CEI zárbetétet telepíteni, mert kívülről semmilyen védelem nincs kialakítva a zárbetét előtt, csak egy 2 db kapupánt csavarral rögzített lemez, mint takaró. Erről annyit fontos tudni, hogy a zárbetét könnyen hozzáférhető és mindenféle rongálási lehetőségnek ki van téve. Ilyen pl. a fúrás-, törés-, vagy finomnyitás. Ha ezen módszerek bármelyikével a betétet megrongálják, a hevederzár már nyitva is van.

CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest