CEI zár és kulcs felépítése

A zárbetét anyaga réz ötvözetből készül, amit a még hosszabb élettartam érdekében, kívül-belül nikkel réteggel vontak be.

A hagyományos réz zárbetétekkel ellenben, amelyek a rögzítő csavarnál könnyen törhetők, a zár aljában hosszában, két edzett acélhidat találhatunk, ami az ajtó- vagy a címke síkjából esetlegesen kilógó zárat védi a letörés- vagy eltörés ellen.

A betét és a henger elejében acéltüskék és egy félhold alakú acéllap található a fúrás elleni védelem miatt, mert ezek nélkül nagyon sebezhető lenne a zárbetét. Így már jóval nehezebb, hangosabb és hosszadalmasabb is a roncsolásos (zárfúrás) nyitás.

A nagyobb biztonság és a megbízhatóbb, tartósabb használat érdekében a zárban található csapokat is acélból készítik. A henger felső részében kapott helyet 5 db vízszintesen és keresztben mozgó bordázott csap, amelyeken hosszában egy rugós híd helyezkedik el. Ezeket a csapokat a kulcs bal oldalán található kígyómarás működteti, melyek a kulcs behelyezésének hatására a megfelelő pozícióba állva lehetővé teszik a rugós híd besüllyedését a hengerbe a kulcs elfordításakor.

Magának a CEI kulcsoknak az anyaga speciális nikkel-ezüst ötvözetből készül, melynek köszönhetően, egy nagy kopásállóságú kulcsot kapunk.

A műanyag fejrészt úgy alakították ki, hogy kézbarát és biztos fogást biztosítson a zár működtetése közben.

Ha kézbe vesszük a kulcsot, a kulcsszáron látható a hat duplafuratos, úgymond csapban-csap rendszer, ami a csapon belül, egy külön mozgó csapot takar. A még nagyobb biztonság érdekében, a kulcs végén található nem egy, hanem még plusz két mozgó csap is, amely például teljesen kizárja nemcsak a finomnyitási lehetőséget, hanem az illegális kulcsmásolást is.

És ha ez még nem lenne elég, a találékony fejlesztők beépítettek a kulcsszárba egy kígyómarást is, ami még öt különálló rejtett csapot működtet a hengerben!

A zár élettartamát hosszan, csakis grafitporral tudjuk megnöveli. Ezt szükséges elvégezni egy évben egyszer, és így évekig hibátlanul működik majd és látja el a védelmünket a profi, prémium kategóriás CEI zárbetét.

CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest