CEI zárbetét kódolás, fogaskerekezés

CEI zárbetét fogaskerekezés

A CEI zárbetétek, cilinderek nemcsak a hagyományos zárak működéséhez használhatók, hanem különböző fogasléc meghajtású hevederzárakba, fogasív hajtású, többpontos Mul-T-Lock zárakba, Superlock zárakba is alkalmasak. Mielőtt azonban beszerelnénk a zárakba a zárbetétet, előtte a gyárilag felszerelt zárszakállt, vagy más néven tolókavivőt, el kell távolítani és a helyére egy olyan fogaskereket kell felszerelni, ami éppen ahhoz az ajtóhoz, zárhoz szükséges.

A zárbetétek fogaskerekezését kizárólag szakember végezheti, mert a CEI zárbetét belső szerkezeti elemei, alkatrészei nem olyan egyszerűek, mint egy Elzett betété. Interaktív csaprendszere, illetve a kulcson lévő kígyómarása miatt, nagyon könnyen összeakasztható a zárbetét.

A fogaskerekezést mindenképpen asztalon, vagy szakműhelyben szabad csak elvégezni. Mondhatni, hogy bármilyen fogaskerék felszerelhető rá. Beszélhetünk akár a fekete Mul-T-Lock fogaskerékről, a régi- vagy új Miskolciról, de akár a régi hevederzárak fogaskerekeiről is, pl. Magzett, Prezidium, Biztibuk. A CEI zárbetétek fogaskerekezése kiválóan megoldható ezekhez a zárszerkezetekhez.

CEI azonos zárlatú zárbetétek készítése

Mire is jó az azonos zárlat készítés?

Sokan azt gondolják, ha azonos kulcs nyit mindent, akkor a betörő hamarabb kinyitja a zárat. Na, ez egy jó nagy marhaság!

Nagyon sok azonos zárlatú zárbetéteket készítettünk, főként kényelmi funkció miatt. Például, valakinek van egy kétszintes családi háza, amin van egy kis kertkapu, egy nagy kertkapu, egy garázsajtó, egy első bejárati ajtó, egy hátsó ajtó, egy pince. Ha ezeket összeszámláljuk, már egy nagy kulcs-csomóval kell rendelkeznünk. Gondolják végig! Van egy kulcscsomójuk rajta a kocsi kulcs, ami nyitja és indítja az autót, illetve egy nagyon jó minőségű CEI kulcs, ami mindent nyit, a tetőtől a padlásig! Ez egy nagyon jó és praktikus megoldás!

A tisztánlátás érdekében egy gyors leírás az azonos zárlat készítésről.

A CEI zárbetétet több méretben is van raktárkészleten, így a kertkaputól a legvastagabb bejárati ajtóig tudunk vele azonos zárlatot készíteni. Az azonos zárlat készítés egy helyszíni felmérést követel, amikor is megmérjük, hogy hány és milyen méretű zárbetétről is beszélünk. Ezután a zárbetéteket szétszedjük és a kiválasztott kulcshoz, ún. kódolást végzünk. Először a cilinder egyik oldalán, majd a zárbetét másik hengerét töltjük fel ugyanolyan interaktív csapokra. Ilyenkor az ügyfél a zárbetétekhez kap 3 db gyári kulcsot, és egy másolásra jogosító kódkártyát. Akinek nem elég ennyi kulcs, az a Kulcskirály üzletben tud további másolatokat készíteni.

Ami még pozitív érv a CEI zárbetéteknél, ha esetleg elhagyják a kártyát, akkor igaz, hogy nincs kulcsmásolás, viszont nem kell új zárbetéteket vásárolni, hanem a szervizes kolléga a helyszínen átkódolja a betéteket egy másik kulcskészletre, és ad egy új kódkártyát.

Az árát tekintve pl. egy CEI betéttel felszerelt családi ház összköltsége egy 8 darabos zárbetét telepítése esetén kb. 200-250 ezer forint, ami így elsőre soknak tűnik, bár a zárbetét abszolút csúcskategória. Kulcselhagyás, vagy kártya elhagyás/elvesztés esetén, a 8 betét újrakódolása kb. 40 ezer forintba kerül, a 250 ezerrel szemben. Ez az, ami nem mindegy!

Ilyenkor felteszik a kérdést, „na jó, de akkor a bejárónőnek is lesz kulcsa a lakáshoz?” Erről a dologról a fő- és vezérkulcsos bekezdésben találja meg a választ.

CEI zárbetét fő-és vezérkulcs-rendszer készítés

A fő- és vezérkulcsos zárak nyitásának az a lényege, hogy pl. egy nagy irodaháznál, 100 db zárbetét esetén, a vezérigazgató kulcsa az összes ajtót nyitja; a beosztottaké az épület ajtaját és egy-két plusz helységet (pl. mosdó, étkező, fénymásoló szoba, stb.); a takarítónőé meg pl. a mosdó, étkező, irodák, tároló helyiségeket. Tehát úgy van a rendszer összerakva a zárbetétekből, hogy mindenki csak abba a helyiségbe tudjon bemenni, ahova jogosultsága van.

A főkulcsrendszer tervezése előtt egy helyszíni felmérés mindenképpen szükséges, mind a méret, mind a darabszám (és a minőség) kiválasztásához. Ezután egy ún. matrix táblázatban a telepített program segítségével ezt kiszámoljuk, illetve legyártjuk hozzá a kulcsokat. A gyártás előtt mindig a megrendelő tölti ki a táblázatot, hogy melyik kulcs mit nyisson, hogy a későbbiekben ebből probléma ne legyen, mert később már nagyon nehéz ezen változtatni.

A CEI zárbetét kitűnően alkalmas a fő- és vezér-kulcsos rendszerek kialakítására, megtervezésére, kiépítésére, mert a biztonsági foka nagyon magas. Kopásállósága hosszú évekig kitart, illetve kulcsmásolás ellen 2028-ig védve van.

CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest