Bejárati ajtó készítés

Zárszerviz szolgáltatóként, a hosszú évek tapasztalatai alapján kiderült, hogy miből is áll és tevődik össze egy bejárati ajtó szerelése, zárcseréje, beállítása. Mondhatnánk azt is, hogy ez tényleg gyorsszerviz jellegű. A diszpécser felveszi a címet, a zárszerelő szakember kimegy a helyszínre, kinyitja, kicseréli a zárat, ír egy számlát, és már el is jön. Maximum egy-másfél órás feladat ez. Ugyanezt az állítást már nem mondhatjuk el a biztonsági ajtógyártásról.

Nem sűrűn fordul elő két egyforma ajtó. Mind különböző méretű, színű, más-más zárszerkezetekkel ellátott ajtókat gyártunk és telepítünk Budapesten és Pest megyében.

Már maga az ajtó megrendelése is problémába ütközik az ügyfelek részéről, mert nincsenek tisztában a bejárati ajtók áraival, paramétereivel. Sokan azt gondolják, hogy 60.000 forintért már lehet bejárati ajtót vásárolni. Lehetni lehet, de kérdés, hogy milyet, és nem nálunk.

Ha az ügyféllel eljutunk odáig, a megadott méretek és paraméterek alapján, akkor mi először mondunk egy árat már a telefonban, amely megközelítőleges. Ha az ügyfélnek ez belefér a keretbe, akkor egy helyszíni felméréssel pontosítjuk ezt.

Persze a helyszínre érkezéskor vannak ám még extra igények, amik akkor derülnek ki éppen. Pl. rozsdamentes fogantyú, másodzár, esővető, üvegezés, stb. Mivel ezekről előzetesen nem esett szó, ezek plusz költségeket jelentenek.

Mondhatnánk azt is, hogy jó aránnyal dolgozunk, mert 10 felmérésből 8 ajtót megrendelnek, tehát a helyszínen megköttetik az üzlet. Az ügyfél igénye és a mi ajánlatunk általában középúton találkozik. Mi próbálunk mindent megtenni azért, hogy az ügyfél kedvébe járjunk, igényeinek megfeleljünk. Nálunk az elégedett ügyfél az első!

Az extra kívánságok mellett vannak olyan ajtó rendeléseink, amik a sztenderd ajtógyártásokat jóval felülmúlják, ilyenek pl. a műemlék védelmi épületekben lévő ajtók, amit csak akkor szabad kicserélni, ha formailag, színileg, és kinézetre ugyanolyan lesz, mint a régi.

Ezeknek az ajtóknak a felmérése, tervezése, gyártása hosszabb, illetve a költsége is magasabb, mert valósághű másolatot kell készíteni, ami alapvető követelmény. Nagyon sok ilyen ajtót csináltunk már a belvárosi részeken, egy- és kétszárnyú kivitelben, akár zöld, matt fehér, vagy fa színekben, felülvilágítós- vagy boltíves kivitelben. Mindig az volt a cél, hogy az ajtó a megszólalásig hasonlítson a többi ajtóhoz. Eddig még panasz nem volt, fejtörés viszont annál több, de megoldottuk, megterveztük, legyártottuk és beszereltük.

Sokan felteszik a kérdést, de hát hogyan nézhet ugyanúgy ki? A titok nyitja a burkolat (ajtóborítás). Ha szemben állunk egy ilyen, általunk gyártott ajtóval, szinte észre sem lehet venni, hogy a régi ajtó ki lett cserélve, mert kívül-belül faburkolatokat alkalmazunk, így olyan, mintha az egész ajtó fából lenne. Így nem tűnik fel senkinek, hogy ez pedig egy új ajtó, hiszen ez kinézetre a lépcsőházban lévő többi ajtóval tökéletesen megegyezik.

Az üveges ajtónál, nem hagyományos üveget használunk, hanem a hő- és hangszigetelt thermo-üvegeket, amely törés ellen védve van. Ezek elé vissza szoktuk szerelni a régi ajtón lévő rács mintákat, persze ezeket is felújítjuk. Ezzel is a teljes összhangra törekedünk.

Attól függetlenül, hogy a borítás fából van, ez még nem azt jelenti, hogy a keret is fa. Maga az ajtótok és az ajtólap is zártszelvényből készül, melyek masszívvitását merevítők és bordák biztosítják. Általában egy három irányba záródó biztonsági zárszerkezet zárja az ajtót. A két faborítás közé, a zártszelvény keretbe, hő- és hangszigetelés van behelyezve.

Ha Ön műemlék-védelem alatt állóépületben lakik, akkor bátran forduljon hozzánk, mi legyártunk Önnek a régi ajtó helyére egy új, jóval magasabb biztonsági fokkal rendelkező bejárati ajtót! Így nem fognak szólni a házban az ajtó színe, formája miatt.