A kulcsmásolás nem a zárcsere szolgáltatás része

Mai témánk nagyon is időszerű, hiszen némely ügyfél természetesnek veszi éés elvárja, hogy a zárcsere elvégzéséhez 5,6,7 vagy akár 8 kulcsot is prezentáljunk. Ez azért nem így működik, ennek van egyrészt egy biztonsági háttere, másrészt az sem mellékes milyen kulcsokkal állunk szemben. Az ár vonzatáról már nem is beszélve! Érdemes ma velünk tartania!

Elég sokszor merül fel az a kérdés az ügyfelek részéről, hogy hány kulccsal érkezik a zárbetét vagy zárszerkezet őhozzá. A kulcsok darabszáma általában három. Gyakran halljuk azt is, hogy „de nekem 4 (vagy 5) kulcsra lenne szükségem“. Erre a válasz általában részünkről: „Biztonsági okokból nem másolunk  kulcsokat, a kulcsok lezárt dobozban vannak, amit Ön előtt bontunk fel. A kulcsmásolást Önnek kell megoldania.“ A legtöbbször ezt meg is értik. Aki meg nem érti ezt meg, az mindenképpen olvasson tovább!

Ha zárbetétet cserélünk az ajtóban, akkor a mi általunk forgalmazott/preferált, illetve megfelelő minőséget képviselő zárbetétek 3 darab kulccsal vannak csomagolva. Mi ezeket szereljük az ajtókba, ezekre tudjuk vállalni bátran az egy év garanciát. Amikor egy ügyfél több kulcsot kér, az alábbi dolgokat nem veszi figyelembe.

Nem tudja a zárbetét méretét. Ez nem lenne baj, de ha extra kulcsokat akar, akkor nekünk egy dobozt ki kell bontani, és azokból a kulcsokból kell másolatot készíteni. Melyik méretű dobozt nyissuk ki? Jó kérdés, ugye? Tehát ezt mindenképpen tudnunk kellene, ha ezt az extra szolgáltatást elvégeznénk. De nem végezzük el, és nemcsak a zárbetét pontos méretének hiánya miatt. Elsősorban biztonsági okok miatt nem nyúlunk a kulcsokhoz. Mivel a mai világban soha nem lehet tudni semmit, nem szeretnénk ha esetleg bárki is ránk mutogatna, hogy nálunk (ha csak rövid ideig is) volt extra kulcs. Ennek a félreértésnek mégcsak a lehetőségét sem kívánjuk senkinek sem  megadni, így az extra kulcsok másolása az ügyfél dolga. Ha valaki emiatt nem rendeli meg tőlünk a zárcserét, az szíve joga, de mi ebből nem engedünk, ehhez tartjuk magunkat. A zárbetét és a kulcsok a gyár által lezárt dobozban vannak, amely doboz felbontása minden esetben az ügyfél előtt történik.

A harmadik dolog pedig az, amikor zárszerkezet kulcsairól beszélünk, vagy védett profilú cilinderbetétek kulcsairól. Sokszor az ügyfél nincs tisztában a kulcsmásolás áraival. Pedig ilyenkor többezer forintokról van szó, egy trezorzár kulcs vagy egy védett kulcs másolása gyakran 4000-6000 forint, per darab. Sokan már a zárcsere költségei miatt is „pofákat vágnak“, így nem biztos, hogy az extra kulcsok másolásának költségeit szívesen fizetnék meg.

Mindezen dolgokat pedig figyelembe kell venni, amikor valaki extra kulcsokat kér a zárcsere helyszínére. Nagyon sok kellemetlen szituációba kényszeríthetnek bele minket, mint zárszerviz szolgáltatót, ezzel a kéréssel. Holott mindez az ügyfélnek csupán egy út a kulcsmásolóig, és vissza. Nem gondoljuk, hogy ez akkora probléma lenne a mai világban.

Partnerünknél, a Kulcskirálynál a kulcsmásolás ráadásul megvárható, és garanciális is! Válassza őket, nem fog csalódni!